Crypto update: Prijs Bitcoin daalt, crypto mixt. Beste crypto obv TPS en…

Tech Robert Kroes 10 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd dus bekijken wij de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken welke crypto de beste TPS hebben. Tot slot bekijken we waarom het aandeel Coinbase daalt.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, prijzen top 25 cryptomunten wisselen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 57.514,17 ($ 66.685,78). Dit is 1,26 % lager dan gisteren rond dezelfde tijd, maar hoger dan tijdens onze crypto koersverwachting van afgelopen maandag.

De prijzen van andere cryptomunten in de top 25 wisselen. We zien een aantal verliezers. Shiba Inu (SHIB) verliest met 3,76% momenteel het meest. Andere cryptomunten schrijven flinke winsten. Litecoin (LTC) noteert met + 18,48% de grootste koerswinst van de dag. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Deze crypto hebben de toekomst op basis van de TPS

Een van de metrics die we bij crypto hanteren is TPS, oftewel transactions per second. Hiermee doelt men op het aantal transacties dat er per seconde op een Blockchain kan worden verwerkt. Hierna zie je een overzicht met de TPS voor de belangrijkste cryptomunten. Deze zijn:

  • Bitcoin (BTC): 7 TPS
  • Ethereum (ETH): 13 TPS
  • Shiba Inu (SHIB): 13 TPS (dit is een ERC-20 token op de Ethereum blockchain en daarom gebonden aan dezelfde TPS)
  • Cardano (ADA): 250 TPS
  • Stellar Lumens (XLM): 250 TPS
  • Algorand (ALGO): 1.000 TPS
  • Ripple (XRP): 1.500 TPS
  • Solana (SOL) 50.000 TPS

Uiteraard ondernemen de grootste cryptomunten acties om de TPS rate te verbeteren. Zo werkt men vaak met een zogenaamde ‘second layer’ en voert men verbeteringen aan de Blockchain zelf door. Toch lijkt het erop dat TPS een grote rol gaat spelen bij het toekomstig potentieel van de zogenoemde Ethereum killers. Naast de metaverse coins lijken Cardano (ADA) en Solana (SOL) de beste papieren te hebben om Ethereum (ETH) aan te vallen op de TPS-rate. De data over deze crypto komen tot stand op basis van data van TheMotleyFool en Nairametics.

Hierdoor zakt het aandeel Coinbase vandaag

Als je wilt investeren in crypto kun je natuurlijk cryptomunten kopen. Een andere optie is om aandelen te kopen van bedrijven die in crypto actief zijn. Zo was de aandelenlancering van Coinbase eerder dit jaar een groot succes. Vandaag daalde het aandeel echter sterk. Het aandeel verloor vóór beurs 9,93% en noteert nu een klein herstel van 0,98%.

Dit komt omdat de winst over het derde kwartaal ( $ 1,31 miljard oftewel $ 1,62 per aandeel) achter bleef bij de schattingen van experts. Zij voorzagen een winst van $ 1,57 miljard. Ondanks de bijbehorende toelichting, waarin men aangeeft dat de resultaten samenhangen met de prijsontwikkelingen van cryptomunten en daarmee volatiel kunnen zijn waren beleggers klaarblijkelijk niet vergevingsgezind.

Overigens verwacht de cryptobeurs in het vierde kwartaal meer transacties en dus een beter resultaat.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen