WANT Cryptokoersverwachting week 12: onze analyses

Tech Robert Kroes 20 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Iedere zaterdag blikken we in de WANT koersverwachting vooruit naar de week die voor ons ligt. Wat kunnen we verwachten van de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten in de komende week? Uiteraard blikken we ook terug naar de verwachting voor afgelopen week. Is deze uitgekomen? Vandaag de koersverwachting voor week 12.

Voor we de koersverwachting bekijken staan we eerst stil bij de actuele prijs van de Bitcoin en de top 25 cryptomunten.

Hoe presteert de Bitcoin?

In onze koersverwachting van vorige week zagen we hoe de Bitcoin vol enthousiasme op weg was naar een koersrecord. Dat is deze week anders. Op het moment van schrijven noteert de prijs van de Bitcoin EUR 48.924,70 ($ 58.448,86) en dat is 0,20% hoger dan gisterenochtend en iets onder de prijs van gisteravond.

Hoe bewegen de prijzen van de top 25 cryptomunten?

Op het moment van schrijven zien we een positieve cryptomarkt. Er zijn een paar dalers. Het grootste verlies komt op naam van Theta Network (THETA) dat met een prijsdaling van 5,69% iets van de winst van eerder deze week inlevert. Dit is echter een uitzondering, want over het algemeen staan er stijgende prijzen op het digitale koersbord. De grootste stijger op dit moment is de Tron (TRX), die 16,93% stijging noteert.

Uiteraard kun je op de website van Tradeincrypto.com 24 uur per dag de live cryptoprijzen bekijken.

Klopte onze koersverwachting van vorige week?

In onze koersverwachting van vorige week voorzagen we een positieve week voor de cryptomarkt. Deze voorspelling kwam uit. In de cijfers van Tradingview.com zien we dat alle cryptomunten uit de top 25 (met uitzondering van de stable coins) mooie resultaten bieden.

Naast het koersrecord van $61,124.86 voor de Bitcoin zien we veel cryptomunten met een winst in dubbele cijfers. De Filecoin (FILE) noteerde met een koersstijging van liefst 55,14% in één week het beste resultaat van de top 25 cryptomunten.

Als trend signaleerden wij de decentrale investering oftewel DeFi. Deze verwachting bleek te kloppen. In de afgelopen week noteerden DeFi-tokens vaak de beste resultaten. Ook wanneer we de weekprijzen van de populairste DeFi-tokens bekijken zien we op een enkele uitzondering na positieve resultaten.

Tot slot voorzagen we dat ook de twee munten met de minste correlatie met Bitcoin een positieve week zouden kennen. Deze voorspelling klopte eveneens. Zowel Cardano (ADA) als Synthetix Network Token (SNX) zagen de afgelopen week een positieve prijsontwikkeling.

Met deze bagage in het achterhoofd kijken we uiteraard weer vooruit naar de koersverwachting voor volgende week.

De crypto koersverwachting voor week 12

Uiteraard bekijken we als eerste de verwachtingen voor de Bitcoin prijs voor de komende week. We zien dat de prijs van de grootste cryptomunt op basis van de technische analyse nog steeds volgens een bullish koerspatroon beweegt. Op basis van de technische analyses van vandaag blijven de koersverwachtingen voor de komende week bullish. De fundamentele analyse op korte termijn leert dat we rekening moeten houden met 3 factoren. Dit zijn:

De psychologische grens van $ 60.000,-. Na het koersrecord probeerde de munt daar twee maal doorheen te breken, maar telkens volgde er een rebound.

Het vervallen van de maand- en kwartaalopties aanstaande vrijdag (26 maart). Deze factor en de eventuele gevolgen bespraken wij gisterenmiddag.

De toenemende geruchten over goedkeuring van een Amerikaanse Bitcoin ETF. Hierover gaven wij gisterenavond al meer achtergrondinformatie.

De Bitcoin koersverwachting voor week 12

Op basis van bovenstaande informatie verwachten wij de komende week een positieve prijsontwikkeling voor de Bitcoin. De enige concrete potentiële spelbreker is de psychologische grens van $ 60.000,-. Naar mate een aanval op deze grens vaker mislukt is de kans van een rebound en langere horizontale koersontwikkeling of zelfs een correctie groter.

De koersverwachting voor de top 25 cryptomunten

Ook voor de andere top 25 cryptomunten zien we op basis van de trendcijfers alleen maar positieve signalen. De andere technische ratio’s laten een neutraal tot positief beeld zien. Er zijn geen grote fundamentele factoren te verwachten die komende week invloed uitoefenen met uitzondering van een eventuele fikse correctie van de Bitcoin.

We verwachten dus ook komende week een positieve cryptomarkt. Of de prijzen van Bitcoin en de andere top 25 cryptomunten zich volgens die verwachting ontwikkelen blijven wij natuurlijk volgen en verslaan.

Prettig weekend!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen