WANT Crypto koersverwachting week 11: Record! Bitcoin door $ 60.000,-

Tech Robert Kroes 13 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

In het weekend is het voor veel mensen tijd om over hun investeringen na te denken. Daarom brengen wij de koersverwachting voor de komende week. Ook staan we stil bij het koersrecord dat zojuist gevestigd werd.

Voordat we beginnen met onze koersverwachting staan we even stil bij het nieuwe koersrecord van de Bitcoin.

Bitcoin vestigt nieuw koersrecord!

Vanmorgen schoot de koers van de Bitcoin door het oude koersrecord van $ 58.332,-. Op het moment van schrijven noteert de prijs van de Bitcoin EUR 50.351,50 ($ 60.176.63). Dat is een winst ten opzichte van gisteren van 5,78 %. Aangezien de koers nog steeds stijgende is, is nog niet te zeggen hoe hoog het nieuwe koersrecord van de Bitcoin zal worden. Wel hebben we nu al een historisch moment, want het is de eerste keer dat de Bitcoin boven EUR 50.000,- en $ 60.000,- komt.

De positiviteit van de Bitcoin heeft een gunstige uitwerking op de hele cryptomarkt, die na het nieuws van gisteren over het algemeen groene cijfers laat zien. Sterkste stijger in de top 25 is nieuwkomer Chiliz (CHZ), die een stijging van 47,63 % in 24 uur noteert. Ook zijn er enkele dalers te noteren. Grootste daler is Solana (SOL), die met een verlies van 6,25 % weer iets van de winst van eerder deze week inlevert. Uiteraard kun je op de website van Tradeincrypto.com alle live cryptoprijzen 24 uur per dag volgen.

Klopte onze koersverwachting van vorige week?

Wij voorzagen vorige week een positieve cryptomarkt. Ten aanzien van de Bitcoin klopte onze verwachting, een koersrecord is wel een heel direct bewijs.

Ook voor de top 25 cryptomunten voorzagen we, op 2 uitzonderingen na een positieve week. De Ripple (XRP), die 2,34% verloor en OKB (OKB), dat 5,61% verloor waren de enige cryptomunten uit de top 25 met rode cijfers in de afgelopen week. Ook deze voorspelling was daarmee juist. Ook de Dogecoin (DOGE) en AAVE (AAVE), waar we wat terughoudender mee waren presteerden met een weekresultaat van respectievelijk 11,82% en 5,87% goed. We waren dus zelfs iets te voorzichtig.

Met deze informatie in het achterhoofd kijken we uiteraard vooruit naar de verwachtingen voor de komende week (week 11).

De koersverwachting voor de Bitcoin in week 11

Op basis van de technische analyses en de voortschrijdende gemiddelden staan alle indicatoren op bullish voor de komende week. Daarmee heeft de Bitcoin een positieve week in het verschiet. Nu de munt de $ 60.000,- doorbrak kan het wel zo zijn dat er een tijdelijke terugval komt. Historisch gezien blijkt namelijk dat de koers niet altijd direct een psychologische grens passeert.

Met het toenemende enthousiasme van institutionele investeerders en de FOMO die het passeren van $ 60.000,- ongetwijfeld te weeg zal brengen lijkt er echter verderop in de week weinig aanleiding om een koerscorrectie te verwachten.

In dit soort gevallen is het goed om de on-chain metrics in de gaten te houden. Dit is de snelste manier om een verandering in sentiment op te merken.

Het vooruitzicht voor de overige cryptomunten

De grote trend op dit moment is gedecentraliseerde financiering, dus de DeFi-munten zullen ook aankomende week weer volop in de belangstelling staan. Daarnaast zien we dat veel cryptomunten in correlatie met de Bitcoin presteren, hetgeen kort gezegd betekent dat zij meestijgen als de Bitcoin stijgt en mee dalen als de Bitcoin daalt. Daarmee lijkt de cryptomarkt voor komende week gunstig, al is het natuurlijk afwachten of de Amerikaanse autoriteiten verdere acties in de cryptosector uitvoeren.

Hoewel we vorige week zagen dat ook de munten uit de top 25 met de laagste correlatie succesvol waren, delen we deze toch. Op basis van de statistieken van Intotheblock zijn dat voor de komende week, afgezien van de stable coins, Cardano (ADA)  en Synthetix Network Token (SNX). Toch geven de technische analyses ook een koopsignaal voor deze munten.

We kijken dus vooruit naar een positieve cryptoweek.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen