Donald Trump opent de aanval op Twitter met nieuw socialmediaplatform

Apps Wesley Akkerman 5 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Maanden nadat ex-president Donald Trump beloofde een eigen socialmediaplatform te lanceren, is het moment nu eindelijk daar. Het is alleen wel een anticlimax, want het gaat om een simpele WordPress-blog. Het platform is bedoeld voor mensen die op andere sites en fora verbannen en dus niet meer welkom zijn. Het platform is onderdeel van zijn persoonlijke blog.

Als je nu naar de website gaat, dan krijg je een soort alternatieve versie van Twitter voorgeschoteld. Elk bericht is een blog van Donald Trump. Geïnteresseerden kunnen een e-mailadres of telefoonnummer achterlaten om op de hoogte gehouden te worden gehouden van wat de voormalige president te melden heeft.

Donald Trump lanceert eigen ‘platform’

Naar verluidt kunnen bezoekers zijn posts ook leuk vinden (‘liken’), maar die functionaliteit is nog niet gespot. Wel kunnen gebruikers zijn werk delen op andere socialmediawebsites, zoals Facebook en Twitter. Maar op moment van schrijven werkt de deelfunctie voor Twitter niet optimaal.

Donald Trump desk
Donald Trump’s Desk (Afbeelding: https://www.donaldjtrump.com/desk)

Het online platform is sinds dinsdag online te vinden. Maar een vlugge blik op de content leert snel dat er blogs zijn geschreven die sinds 24 maart online staan. Eén van de meest recente berichten is een post over de blog zelf, met daarin de claim dat dit een plek is waar iedereen vrij z’n mening kan uiten.

Trump communiceert met supporters

Fox News schrijft verder dat Donald Trump deze site gaat gebruiken om in contact te blijven met zijn supporters en volgers. Je kunt dan in gesprek met Trump gaan, al is nog niet duidelijk hoe dat precies werkt. De woordvoerder van Trump was ook niet beschikbaar voor commentaar, dus daar moeten we op wachten.

Twitter probeerde Clubhouse te kopen en deed bijna dit bizarre bod

Ondertussen buigt Facebook zich over de kwestie of Trump wederom welkom is op het platform. In januari werd de ex-president verbannen van Facebook en Twitter, naar aanleiding van de rellen bij en in het Capitool. Die dag kwamen treurig genoeg vijf mensen om het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen