Elektrische fiets: slimme Nireeka eBike inclusief eigen app

Elektrische auto's Ilona Braam 17 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

De elektrische fietsen markt is bruisend en het lijkt soms wel alsof er elke dag wel weer een nieuw model opduikt dat met nog meer features komt dan zijn voorgangers. In zo’n beetje iedere fietsenwinkel vind je tegenwoordig ook elektrische modellen, maar het is vaak op het internet dat je tegen de extra bijzondere modellen aanloopt. Zo nemen we vandaag de Nireeka eBike onder de loep, die volgens zijn makers de meest betaalbare slimme elektrische fiets zou zijn.

Opvallend design met “zwevend” zadel

Wat als eerste opvalt aan de fiets is het opmerkelijke design. Het zadel lijkt op onnatuurlijke wijze te zweven boven de banden, wat het rijtuig een futuristische vibe geeft. Omdat ebikes vaak toch redelijk zwaar kunnen zijn, hebben de makers van Nireeka ervoor gekozen om het frame van koolstofvezel te maken. Daarbij gaat het ook nog eens om een monocoque frame, wat ervoor zorgt dat het geheel er ontzettend strak uitziet.

Nireeka elektrische fiets Indiegogo

Automatisch van het slot

Wat de elektrische fiets slim zou maken, is de bijbehorende app. Je kunt je smartphone namelijk via Bluetooth aan de ebike koppelen en wanneer je vervolgens in de buurt van de ebike komt, wordt deze automatisch ontgrendeld zodat je er meteen vandoor kunt. De app kun je verder gebruiken om van alles bij te houden over je rit. Zo kun je onder andere zien hoeveel kilometers je al bent gefietst, hoe het staat met de batterij, wat je locatie is en uiteraard hoe snel je rijdt. Om ervoor te zorgen dat je toestel onderweg niet opeens leeg is, zijn er twee USB-poorten aanwezig om meteen te kunnen opladen.

Elektrische fiets/speed pedelec

De elektrische fiets is verder uitgerust met een 500 watt Bafang motor aan de achterkant, die je tot 32 km per uur naar voren kan boosten. Officieel zou het dan eigenlijk om een speed pedelec gaan, aangezien elektrische fietsen in Nederland je tot 25 km per uur vooruit mogen helpen. Het rijbereik zou maximaal 80 km zijn, waarmee je toch behoorlijk ver komt. Mocht je overigens even geen zin hebben in een boost, kun je de ebike ook als normale fiets inzetten en werken met de 10 Shimano versnellingen.

Nireeka elektrische fiets Indiegogo

Indiegogo project

Zoals je misschien al had verwacht is de Nireeka een Indiegogo project. Om mee te helpen met de productiefase kun je meedoen met een investering van omgerekend 2.283 euro. Tot nu toe hebben ze al bijna anderhalf miljoen euro opgehaald, maar zoals altijd moet je wel voorzichtig blijven met dit soort crowdfunding projecten. Aan de andere kant komen via crowdfunding projecten wel interessante producten onder de aandacht, zoals dit innovatieve fietsslot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Indiegogo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen