Maak kennis met The One: de “lichtste elektrische vouwfiets”

Elektrische auto's Ilona Braam 31 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

In behoorlijk wat films en series hebben we te maken met een uitverkorene en deze “The One” kan als enige één of andere taak volbrengen om doorgaans de wereld te redden. Nu heeft het fietsbedrijf United City Bikes op het moment een project op Indiegogo lopen voor een elektrische vouwfiets genaamd The One. Zo’n naam wekt uiteraard behoorlijke verwachtingen op en volgens zijn makers zou de e-bike daar ook ruimschoots aan voldoen.

Lichtste elektrische vouwfiets

Zou zou The One volgens de beschrijving ‘s werelds lichtste elektrische vouwfiets zijn. De fiets weegt 12,5 kg en is hiermee inderdaad redelijk licht voor een vouwfiets. Maar of het nou echt de allerlichtste is? Tegenwoordig verschijnen er steeds meer ultralichte elektrische fietsen op de markt en is het gewicht voor een groeiend aantal fietsenmakers een groot focuspunt. Het frame van The One is in ieder geval gemaakt van een magnesium legering, die zo’n 35 procent lichter zou zijn dan je standaard aluminium frame.

The One elektrische fiets

Compact pakket met verstopte batterij

Wat we wel over de vouwfiets kunnen zeggen is dat het in opgevouwen toestand een behoorlijk compact pakketje wordt. Zo is de fiets maar 25 cm breed wanneer hij is opgevouwen en dat opvouwen zou je overigens in minder dan 10 seconden kunnen doen. United City Bikes is ervan overtuigd dat een batterij iets is dat je niet hoeft te zien, tenzij je hem moet opladen. Daarom is de accu van de elektrisch fiets verwerkt in de stang onder het zadel, wat natuurlijk meehelpt om het rijtuig compacter te maken. De batterij is overigens goed voor een actieradius van maximaal 60 km.

The One elektrische vouwfiets

Efficiënte e-bike

De e-bike  is uitgerust met een aangepaste 250 watt borstelloze motor, welke goed zou zijn voor een energieomzetting percentage van 95 procent. Dat zou zo’n 30 procent meer zijn dan wat we van een conventionele motor zouden kunnen verwachten. De motor zorgt er verder voor dat je een boost krijgt tot 25 km per uur.

The One e-bike

Indiegogo project

The One is een Indiegogo project en heeft de afgelopen tijd behoorlijk wat investeerders weten te vergaren. Het doel was om 50.000 dollar binnen te halen en inmiddels hebben ze al 1898 procent van hun investeringsdoel behaald. Het project duurt niet al te lang meer, dus als je van allerlei earlybird voordelen wilt genieten moet je snel zijn met een pledge. Er zijn verschillende modellen van de elektrische vouwfiets te bemachtigen en voor de goedkoopste ben je omgerekend 720 euro kwijt.

De Hummingbird is een andere lichte elektrische vouwfiets, die wel eens de claim van The One zou kunnen weerleggen. De Hummingbird zou namelijk maar 10,3 kg wegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Indiegogo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen