Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 11 jan 2019

Opvallend: elektrische cross-bike en scooter onthuld door Harley-Davidson

Naast het feit dat Harley-Davidson de prijs en beschikbaarheid van de langverwachte LiveWire motor onthuld heeft, komt de fabrikant met meer. Tijdens CES 2019 introduceert het twee nieuwe elektrische varianten. Twee varianten die niks te maken heeft met alles waar Harley-Davidson voor staat. Het merk heeft zowel een elektrische cross-bike, als een elektrische scooter aangekondigd. 

Elektrische cross-bike

Wie aan Harley-Davidson denkt, denkt al snel aan ruige voertuigen en veel motorgeweld. Waar het merk hier normaal gesproken ook aan voldoet, zet het nu een flinke stap opzij. De producent komt met de aankondiging van twee elektrische modellen. Maar waar de nieuwe LiveWire nog daadwerkelijk een motor was, hebben de nieuwe modellen daar weinig mee te maken. Harley-Davidson onthult tijdens CES 2019 een nieuwe elektrische scooter en een elektrische cross-bike.

Harley-Davidson elektrisch concept

Op het moment van schrijven hebben beide voertuigen nog geen officiële naam gekregen. Echter geven de twee ons wel een goed beeld van de richting waar Harley-Davidson met de elektrische voertuigen op wilt gaan. De elektrische cross-bike heeft aardig wat weg van degene die Yamaha en BMW op de markt hebben gebracht. Uiteraard voorziet Harley-Davidson met oranje tinten, off-road banden en een strak design, de fiets wel van een eigen look. Wat hem anders maakt is de typische motor-achtige voorvork van de cross-bike en de monoshock swingarm aan de achterkant. Het is gewoon een simpele elektrische cross-bike te noemen, maar dan met een ruig jasje.

Elektrische scooter

Het tweede elektrische concept staat nog verder af van het merk Harley-Davidson dan de cross-bike. Het heeft wel iets weg van een snorfiets die na een wild avondje stappen in bed belandt is met een normale fiets, waardoor deze elektrische scooter op de wereld gezet werd. Het heeft een stuur en wielen die lijken op een fiets, een minimalistische koplamp en is ook voorzien van een motor-achtige voorvork. Maar verder is deze scooter, bij gebrek aan een betere term, in feiten gewoon een simpel frame met een zadel erop. Daarnaast is het mogelijk om je voeten op een soort zijpaneel te zetten, wat ons het meest doet denken aan twee decks van een skateboard.

Harley-Davidson elektrisch concept

Nieuwe weg voor Harley-Davidson

Als de twee elektrische concepten iets gemeen hebben, dan is het wel de subtiele branding. Normaal gesproken is deze branding van Harley-Davidson alles behalve dat, maar op dat gebied lijkt de fabrikant het slim aan te pakken. Of het te maken heeft met het feit dat de fabrikant hun naam niet groot op twee van deze, naar ons idee, maffe concepten wilt hebben staan weten we niet.

Uiteraard staan deze twee concepten symbool voor een nieuwe richting van Harley-Davidson. De markt wil al jaren dat de fabrikant iets nieuws probeert voor haar jonge rijders, maar of dit de juiste manier is valt nog te bezien.

Reageer op artikel:
Opvallend: elektrische cross-bike en scooter onthuld door Harley-Davidson
Sluiten