Hogwarts Legacy: onze betoverende gids vol tips, quests en veel meer

Pop-Culture Mark Hofman 21 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Nadat Portkey Games en Warner Bros. jaren aan Hogwarts Legacy hebben gewerkt, is de magische game sinds 10 februari 2023 eindelijk te spelen. Gamers met een PlayStation 5, Xbox Series S/X en PC kunnen zich volledig onderdompelen in de wereld van Harry Potter. Iets dat we vanuit de redactie, na talloze uren in de game gestoken te hebben, niet genoeg kunnen aanraden.

Critici en fans zijn het er allemaal over eens: Hogwarts Legacy is zonder twijfel de beste Harry Potter-game ooit gemaakt. Het open-wereld-wonder klopt aan alle kanten, speelt ontzettend lekker weg en is qua graphics adembenemend. Al moge het duidelijk zijn dat op sommige vlakken een beetje hulp zeker geen overbodige luxe is.

Hogwarts Legacy: een goed begin is het halve werk

Hogwarts Legacy is makkelijk om te leren en te spelen, maar het kost echt enige tijd om het spel volledig onder de knie te krijgen en alle onderdelen te snappen. Uiteraard hebben Portkey en Warner Bros. genoeg tutorials in de game gestopt, maar een beetje extra uitleg kan nooit kwaad.

Precies om die reden hebben we bij WANT een aantal handige artikelen geschreven, waarmee je snel en makkelijk uit de voeten kan. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Hogwarts Legacy: mijn jarenlange Harry Potter-droom komt prachtig tot leven

Handige guides om mee van start te gaan

Tips & Tricks die je niet wil missen

Veelgestelde vragen

Warner Bros. smijt Hogwarts Legacy 2 uit het raam
Boos! (Afbeelding: Portkey Games / Warner Bros.)

Hogwarts Legacy: Main Story en side quests

Hogwarts Legacy is een open-wereld-game waarmee je de magische Wizarding World kunt ontdekken. Al zit er natuurlijk wel een hoofdverhaal in het spel om de boel iets interessanter te maken.

Dat verhaal is machtig als je het ons vraagt, maar brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Bepaalde missies hebben bijvoorbeeld enige extra uitleg nodig, bevatten moeilijke puzzels of zijn dusdanig uitdagend dat er een speciale manier is om het jezelf makkelijker te maken.

Naast de Main Story heeft Hogwarts Legacy je als gamers natuurlijk veel meer te bieden. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om talloze side quests te voltooien.

Dit alles om ervoor te zorgen dat je een zo hoog mogelijk level hebt, het spel volledig uit kunt spelen en je een arsenaal aan spreuken met je mee kunt brengen. Hier alle verhalen die we je op dat gebied te bieden hebben.

Quests en verhalen: de ultieme guide

Hogwarts Legacy, PlayStation 5, Xbox Series S, Harry Potter
🐲 (Afbeelding: Portkey Games / Warner Bros.)

Hogwarts Legacy: gear, locaties, spreuken en talenten

Het laatste stukje in onze Hogwarts Legacy-gids richt zich volledig op de overige onderdelen. De game zit namelijk vol met awesome gear, machtige spreuken en locaties die het ontdekken waard zijn.

Wil je het spel iets beter onder de knie krijgen of jezelf helemaal de moeder verzamelen? Check dan zeker even of je iets aan de volgende artikelen hebt:

Spreuken en talenten

Nuttige locaties (en waar je ze kunt vinden)

Wat je wil weten over gear

Hogwarts Legacy, PlayStation 5, Xbox Series S, Harry Potter
Tada! (Afbeelding: Portkey Games / Warner Bros.)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen