Dit verdwenen telefoonmerk maakt mogelijk een comeback

Smartphones Jeroen Kraak 4 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De markt van mobiele telefoons is in de loop der jaren flink veranderd. Er zijn flink wat merken bijgekomen, maar ook vertrokken. Uit die laatste groep komt HTC mogelijk terug.

Het produceren van mobiele telefoons kan enorm lucratief zijn. Merken als Samsung en Apple verdienen er flink wat geld mee. Aan de andere kant bevinden zich ook veel merken die gestopt zijn. Wat te denken van Blackberry, Siemens en Ericsson. Ook Nokia verdween, maar is inmiddels weer terug. Dat geldt binnenkort ook mogelijk voor een ander bedrijf. HTC lijkt namelijk een comeback te maken.

Een comeback van HTC

Tijdens de begintijd van de smartphone had niemand nog gehoord van OnePlus, Honor of Oppo. Rond die periode waren naast Samsung vooral LG en HTC de grote merken voor Android-telefoons. LG is inmiddels gestopt met het maken van smartphones en HTC onderging een soort van hetzelfde lot in 2018/2019. Er kwamen af en toe berichten over smartphones die we uiteindelijk niet zagen. Het verkocht zijn telefoonpatenten aan Google. Dat betekende overigens niet dat het bedrijf in het geheel stopte, want het ging aan de slag met andere producten. Zo richtte het zich vooral op AR- en VR-producten, waarmee het zeer succesvol was.

Toch lijkt HTC nu bezig te zijn met een comeback op de smartphonemarkt als we het doorgaans goed geïnformeerde Zuid-Koreaanse DigiTimes moeten geloven. Het Taiwanese bedrijf is zich volgens het medium na jaren afwezigheid aan het voorbereiden op een nieuw high-end toestel. Deze moet naadloos samenwerken met zijn AR- en VR-producten. Het moet deel uitmaken van het portfolio van het bedrijf rond de metaverse.

HTC Vive Pro
Het bedrijf richt zich tegenwoordig meer op AR en VR. (Afbeelding: EPA/ALI HAIDER)

Nog even wachten of het echt gebeurt

Helaas zijn veel details over de comeback van HTC nog onbekend. Toch weten we wel iets door dit nieuws. Als een nieuw toestel AR en VR gaat ondersteunen, moet er in ieder geval een goede processor inzitten.

Toch is het afwachten of het echt gaat gebeuren. Zo doken er in 2020 berichten op over een opvouwbaar toestel van HTC. Deze heeft echte nooit het levenslicht gezien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!