Daniel Koster
Daniel Koster Digital 2 aug 2016

Vandaag: Instagramberichten die na 24 uur verdwijnen, Samsung Galaxy Note 7 met irisscanner en meer

Snapchat blijkt een inspiratiebron voor Instagram te zijn. Binnenkort kun je namelijk foto’s en video’s delen die maar 24 uur zichtbaar zijn. En je kunt ze ook nog eens op een Snapchat-waardige-manier bewerken. Een asociale copy of is het ‘format’ nou eenmaal te gek? Verder heeft Samsung een nieuw innovatief toestel gepresenteerd en komt er in iOS 10 een geniale emoji. Check it out!

Instagram kopieert Snapchat

Snapchat CEO Evan Spiegel sloeg ooit een bod van zo’n 3 miljard dollar af. Facebook wilde het bedrijf maar al te graag in handen hebben, maar Evan was nog lang niet klaar met Snapchat. Hij had gelijk. Snapchat is ondertussen veel meer waard. Denk aan zo’n 20 miljard dollar! Dat heeft vast en zeker tot enige frustratie geleid en die uit zich tot het kopiëren van functies. Instagram heeft namelijk de functie Instagram Stories geïntroduceerd. Een functie waarmee gebruikers verhalen kunnen vertellen door middel van foto’s en video’s die 24 uur zichtbaar blijven. De gebruiker kan de beelden bewerken op een manier die we ook van Snapchat zijn gewend. Snapchat stories bestaat al sinds 2013. Snapchat Instagram Stories wordt binnenkort voor iOS en Android uitgerold. (Bron)

Video’s van ons zien? Abonneer je dan hieronder op ons YouTube-kanaal:

Nieuwe album Frank Ocean vanaf vrijdag exclusief via Apple Music te beluisteren

Het gebeurt steeds vaker dat nieuwe releases het eerst via een bepaalde streamingdienst te beluisteren zijn. Gek genoeg gebeurt dit bijna nooit op Spotify. Zal wel met royalties te maken hebben. Apple betaalt waarschijnlijk goed geld aan het label van Frank Ocean, want het nieuwe album is vanaf vrijdag via Apple Music te beluisteren. Het wordt zijn derde album Boys Don’t Cry. Enjoy! (Bron)

Nieuwe Apple TV-app voor iOS

Wil je je Apple TV via je iPhone bedienen. Dat kan met de nieuwe iOS-app. Het werkt zelfs met Siri. Super!

De Samsung Galaxy Note 7

Samsung heeft er een nieuw toestel bij. Na het succes van de Galaxy S7, heeft Samsung de Galaxy Note 7 gepresenteerd. Dit toestel beschikt over een 5,7-inch scherm met gebogen randen en een irisscanner. Yes, je leest het goed. Samsung innoveert weer eens met een nieuwe beveiligingsmethode. Een vingerafdrukscanner is ook aanwezig. De S Pen is verbeterd en het toestel is waterdicht. Het is vooral een toestel dat veiligheid voorop stelt. De Galaxy Note 7 biedt bijvoorbeeld een ‘Secure Folder’. Een aparte map voor het veilig opslaan van persoonlijke informatie. Vanaf 2 september is de Galaxy Note 7 in de kleuren Blue Coral, Silver Titanium en Black Onyx voor 849 euro te koop.

Het gaat lang niet slecht met Windows 10

Op ruim twintig procent van alle desktops draait ondertussen op Windows 10. Niet slecht voor een besturingssysteem dat pas een jaar op de markt is. Hier vind je de tien beste apps voor Windows 10.

Mijlpaal voor Pokémon Go

De mobiele game Pokémon Go is alweer 100 miljoen keer gedownload. Dus dat. Hier lees je overigens alles over Pokémon Go. Just saying. Oh ja, Pokémon Go is op Wikipedia ‘groter’ dan de Bijbel. Daar lees je hier meer over.

De pistool emoji wordt een waterpistool emoji in iOS 10

iOS 10 gaat je iPhone verreiken. Je ontdekt dan ook hier dé iOS 10 functies waar wij het meest fan van zijn. Maar daar blijft het niet bij. Ook subtiele emoji veranderingen zullen plaatsvinden. In iOS 10 ontdek je bijvoorbeeld de regenboogemoji, meer vrouwelijke emoji en kun je het pistool gedag zeggen. Apple heeft het pistool namelijk in een waterpistool veranderd. Beter! (Bron)

7 miljoen groeigeld voor Nederlandse 3D Hubs

Kennen jullie de 3d-printstartup 3D Hubs nog? Hier ontdek je ons interview uit 2013. Sindsdien is er veel veranderd. Het bedrijf is gigantisch gegroeid en zitten ook met een kantoor in New York City. Sterker nog, de dienst is verspreid over 160 landen en zijn 33.000 3D-printers op het netwerk aangesloten. Het nieuwe investeringsgeld wordt voornamelijk ingezet om de dienst voor professionele gebruikers beter te maken. Wij spraken één van de oprichters tijdens de openingsdag van Startup Fest. Check dan ook hier hét advies Silicon Valley aan (jonge) Nederlandse ondernemers.

Reageer op artikel:
Vandaag: Instagramberichten die na 24 uur verdwijnen, Samsung Galaxy Note 7 met irisscanner en meer
Sluiten