Deze gadget vertelt je wanneer er post in je brievenbus zit

Smart Home Ilona Braam 5 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Als je een email binnenkrijgt weet je het meteen door allerlei notificaties op je smartphone. Echte post krijgen mensen echter ook nog steeds (hoewel het vaak alleen maar rekeningen zijn) en het zou fijn zijn als je daar ook gewoon een notificatie van zou krijgen. Dat dacht James Mallett ook en hij bedacht daarop Mynder. Deze gadget maakt je brievenbus in één klap slim.

De frustraties van een fysieke brievenbus

In Nederland krijgen de meeste mensen hun post gewoon door de voordeur naar binnen gegooid, maar dat is niet bij iedereen het geval. Toen Mallett naar Canada verhuisde bemerkte hij dat hij zijn post niet meer in huis kreeg,  maar zich daadwerkelijk naar een brievenbus buitenshuis moest verplaatsen om te checken of er iets was. Deze fysieke mailbox was redelijk ver weg en was vaak ook nog eens leeg. Frustrerender kan natuurlijk niet en het is niet meer dan logisch dat Mallet aan de slag ging met een oplossing hiervoor.

brievenbus

You’ve got mail

Mynder is uitgerust met krachtige neodymium magneten, die je kunt gebruiken om de gadget vast te zetten aan de binnenkant van je brievenbus. Wanneer er post verschijnt in de box, heeft Mynder dit meteen door en stuurt hij een sms of email naar het nummer dat je hebt ingesteld. Het is ook mogelijk om het  “you’ve got mail” bericht te laten versturen naar meerdere telefoonnummers, of zelfs dat je even wordt gebeld met de notificatie. Mocht je ook naar Canada willen verhuizen, dan hoef jij in ieder geval niet voor niks telkens naar een postbox af te reizen in de sneeuw.

Mynder brievenbus gadget

Ook voor een gleuf?

Hoewel het apparaatje is gemaakt voor een postbox, zou je het misschien best ook gewoon kunnen gebruiken bij de gleuf in je deur. Je zou misschien een constructie kunnen bedenken, waardoor hij precies bij de opening hangt. Je zou ook een metalen box onderaan je voordeur kunnen zetten waar de post in valt en waar je meteen Mynder aan vast kunt magneten.

Mynder

Pledgen bij Kickstarter

De gadget is te bestellen via Kickstarter en voor een pledge van 51 euro kun je er één in huis halen. Voor 96 euro heb je er zelfs twee.  De gadgets worden de hele wereld over verstuurd en zouden in oktober bij je in de brievenbus moeten vallen. Jammer genoeg kunnen ze je niet meteen een notificatie versturen dat ze er zijn.

Helaas ziet het er niet naar uit dat Mynder je ook precies kan vertellen van wie je post afkomstig is en wat de inhoud is. Misschien een goed idee voor de tweede versie? Dan zou het je meteen kunnen vertellen wanneer je bijvoorbeeld spannende post binnenkrijgt van Puzzelpost. Puzzelpost is een detectiveverhaal waarbij je zelf aan de slag moet gaan met een dossier van een onopgeloste zaak. Dit dossier krijg je inderdaad binnen per post.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Digital Trends

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen