Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 30 jul 2019

Netflix een beetje zat? Dit zijn in Nederland de 5 beste alternatieven

Netflix mag dan voor veel gebruikers een geweldige dienst zijn, maar er zijn ook altijd mensen die het maar niks vinden. Gelukkig voor hen komen er binnenkort enkele concurrenten bij. Denk hierbij aan Disney Plus en de komende streamingdienst van Apple. Al zijn er ook een aantal alternatieven die je vandaag al uit kunt proberen.

Netflix: 5 noemenswaardige alternatieven

Hoe hard Netflix ook haar best doet om zoveel mogelijk interessante content aan te bieden, er blijven altijd mensen die klagen over het aanbod. Speciaal voor die groep hebben we hieronder 5 alternatieve streamingdiensten op een rijtje gezet.

Amazon Prime Video (internationale Netflix concurrent)

In de Verenigde Staten is het al een grote concurrent voor Netflix, maar ook in Nederland wordt het steeds groter. We hebben het hier natuurlijk over Prime Video, de streamingdienst van Amazon. Deze service werkt in principe net zoals Netflix; nadat je een abonnement hebt afgesloten kun je onbeperkt films en series kijken.

De dienst bevat allerlei soorten films en doet daardoor nauwelijks onder voor Netflix. Zo kunnen abonnees naast komedies ook genieten van klassiekers als Taxi Driver en The Godfather. Daar staat tegenover dat je natuurlijk geen toegang zult hebben tot bekende Netflix series als Black Mirror en Stranger Things. Amazon Prime Video

Gelukkig heeft Prime Video steeds meer eigen series, zoals bijvoorbeeld Hanna, Jack Ryan en het onlangs nog verlengde The Expanse.

Een ander voordeel is de prijs. Amazon Prime Video kost namelijk slechts €5,99 per maand en dat is inclusief HD en Ultra HD. Dit terwijl je bij Netflix voor HD al het dubbele moet aftikken. Het nadeel is alleen wel dat je bij Amazon Prime enkel met een creditcard kunt betalen.

Mocht jij nog twijfelen dan kan The Boys je misschien over de streep trekken. Deze ultra-harde superhelden serie is namelijk sinds vorige week exclusief via de dienst te bekijken.

Prijs: €5,99 per maand of €49 per jaar.

Met name aan te raden voor: 

  • Mensen met een laag budget
  • Fanatieke kijkers die Netflix al ´´uitgespeeld´´ hebben

Lees hier ook onze uitgebreide Amazon Prime Video review

Pathé Thuis

Hoe populair Netflix en haar alternatieven ook mogen zijn, er zijn nog steeds mensen die de ouderwetse videotheek missen. Al is er ook voor hen een uitkomst. Bij Pathé Thuis kun je namelijk ook films huren, maar dan vanaf thuis.

De dienst kent een groot aanbod aan zowel oude als nieuwe films die je per titel kunt huren. Gezien de samenwerking met de gelijknamige bioscoopketen bevat de collectie veel titels die nog maar net uit de bioscoop zijn. De prijzen voor films variëren van ongeveer 2 tot met 6 euro per stuk. Oudere films zijn vaak goedkoper en het scheelt daarbij ook nog eens of je de film in HD of SD huurt.

Nadat je voor een film betaald hebt kun je deze 48 uur streamen. Mocht je deze liever onbeperkt willen kunnen bekijken dan is het ook mogelijk om films te kopen. Dit is echter wel een stukje duurder.

Gezien je bij Netflix voor ongeveer de prijs van twee films onbeperkt kunt streamen lijkt het misschien alsof Pathé Thuis een slechte deal is. Want ja, voor een paar euro meer kun je tenslotte zoveel films en series kijken als je zelf wilt. Toch bevatten de meeste andere diensten maar zelden titels die in hetzelfde jaar zijn uitkomen. Hier komt bij dat er veel mensen zijn die liever geen maandelijks abonnement nemen, waarvoor een service als Pathé Thuis een uitkomst is.

Daarnaast kan het altijd zo zijn dat de film die je wilt kijken net niet beschikbaar is op je streamingdienst. Of inmiddels alweer is verwijderd, zoals Netflix dat helaas regelmatig doet. In dat geval kun je altijd terugvallen op Pathé Thuis. We zien Pathe Thuis daarom ook meer als een aanvulling op Netflix (of een andere dienst) dan een vervanger.

Prijs: € 1,99 tot €5,99 per titel die je huurt.

Met name aan te raden voor: 

  • Mensen die niet van abonnementen houden
  • Filmfans die graag een specifieke titel willen zien

Lees hier ook onze uitgebreide Pathé Thuis review

Youtube Premium

We kennen Youtube allemaal wel als het platform om allerlei soorten video’s te bekijken, maar wist je ook dat je er ook een abonnement op kunt nemen? Dit begon onder de naam Music Key, maar werd al snel omgedoopt naar YouTube Red. Al heet de dienst tegenwoordig weer Youtube Premium. Volg je het nog?

Hoe dan ook, met een dergelijk lidmaatschap krijg je naast advertentie-vrije video’s ook toegang tot originele content. Dit klinkt leuk, maar het gaat hier wel om titels die zover wij weten niemand kent.

Er staat echter tegenover dat je met een Youtube Premium abonnement instaat bent om onbeperkt muziek te luisteren, net als bij Spotify. Ondanks dat dit systeem vrij goed werkt heb je er als film- en serieliefhebber natuurlijk weinig aan.

Prijs: €11,99 per maand, met een kosteloze proefperiode van 30 dagen.

Met name aan te raden voor: 

  • Mensen die veel gebruik maken van Youtube maar zich irriteren aan de advertenties
  • Muziekliefhebbers die een alternatief voor Spotify zoeken

Videoland

Ondanks dat de bovenstaande diensten allemaal redelijk populair zijn is de grootste Netflix concurrent van Nederland waarschijnlijk nog steeds Videoland. Deze van oorsprong Videotheekketen ging in 2010 ook video-on-demand content aanbieden en is sinds 2013 overgenomen door RTL.

Inmiddels is het een zeer gevarieerde streamingdienst geworden. Naast populaire televisieprogramma´s als Temptation Island en allerlei talentenjachten staan er nu zelfs ook internationale films op Videoland. Ook kun je er een hoop cabaretshows vinden. Videoland

Als het gaat om Engelstalige films en series is het misschien geen concurrentie voor Netflix, maar je kunt niet ontkennen dat het aanbod zeer divers is. Daarnaast is ook de prijs met €8,99 per maand vrij schappelijk.

Videoland is met name interessant voor mensen die op ieder gewenst tijdstip naar hun favoriete televisieprogramma´s willen kijken en daarbij de mogelijkheid hebben om dit eens in de zoveel tijd af te wisselen met een film of serie.

Prijs: €8,99 per maand, met een proefperiode van 14 dagen.

Met name aan te raden voor:

  • Mensen die een perfect alternatief zoeken voor de gewone televisie
  • Fans van RTL-programma´s zoals Temptation Island en talentenshows

Lees hier ook onze uitgebreide Videoland review

Ziggo Movies en Series (XL)

Als laatste hebben we Ziggo Movies en Series, een dienst die alleen toegankelijk is voor mensen welke lid zijn van Ziggo. Gezien je hiervoor ook daadwerkelijk moet overstappen van aanbieder wordt het – in tegenstelling tot de andere diensten hierboven – lastig om Ziggo Movies en Series gewoon even vrijblijvend uit te proberen.

Mocht je klant zijn van Ziggo dan is het een leuke aanvulling. Tevens kun je voor 4 euro extra ook gebruik maken van Ziggo Movies en Series XL, waarmee je toegang krijgt tot HBO-series als Game of Thrones en Chernobyl.

Prijs: €6,95 per maand en 11,95 voor de XL variant.

Met name aan te raden voor:

Meer Netflix alternatieven

Zoals je ziet zijn er genoeg alternatieven voor Netflix. Toch blijft deze streamingdienst bovenaan staan als het gaat om de meest interessante titels op het gebied van films en series. Al kan daar gezien de komst van Disney Plus en HBO Max nog verandering in komen.

Wil jij op de hoogte gehouden worden van de laatste Netflix nieuwtjes? Check dan het Netflix overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix een beetje zat? Dit zijn in Nederland de 5 beste alternatieven
Sluiten