Amazon Prime Video Review: vergelijkbaar met Netflix?

Tech Martijn Pijnenburg 12 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Met de komst van Disney + blijft de strijd tussen de verschillende streamingdiensten in volle gang. De vraag is tot hoeverre Amazon Prime Video hierin een rol blijft spelen. Alhoewel we de dienst al noemde in ons artikel omtrent het RADAR onderzoek gaan we er dit keer wat dieper op in.

Review: Amazon Prime Video

Webwinkel Amazon stelde haar streamingdienst in december 2016 ook beschikbaar voor Nederlandse gebruikers.

Hoe werkt Amazon Prime Video?

Prime Video werkt ongeveer hetzelfde als Netflix. Zorg ervoor dat je een account hebt, sluit een abonnement af en je kunt films en series gaan bekijken. In principe kun je gewoon een titel aanklikken en deze vervolgens bekijken. De streamingdienst werkt vanaf je pc, maar ook via een smartphone of tablet.

Prijs

Het grootste voordeel aan Amazon Prime Video is misschien wel de prijs. Een maandabonnement kost slechts 5,99 en daarbij zit de HD/Ultra HD optie bij ingegrepen. Ook mag je 3 apparaten aan het betreffende account koppelen. Dit terwijl het goedkoopste Netflix abonnement 7,99 kost en je daarbij slechts 1 apparaat mag gebruiken.

Amazon Prime Video aanbod

Alhoewel Prime Video zeer vriendelijk geprijsd is, valt het aanbod een beetje tegen. Er is op zich voor ieder wel wat wils, al hebben Netflix en Videoland gewoonweg veel meer titels beschikbaar.

Amazon Prime Video

Het positieve is dat Amazon Prime Video ook haar eigen, unieke films en series heeft, de zogeheten originals. Deze zijn echter over het algemeen wel wat minder interessant dan die van Netflix. Alhoewel, sinds kort is de Duitse serie Beat beschikbaar gekomen, die wat ons betreft veelbelovend is. Tevens staat het Britse autoprogramma The Grand Tour op de streamingdienst.

Ook is het leuk dat je op Prime Video af en toe titels ziet die ooit tot het Netflix aanbod behoorde. Bijvoorbeeld Shaun of the Dead, die ook op Netflix stond maar daar inmiddels alweer vanaf is gehaald.

Conclusie

Amazon Prime Video is een best aardige dienst, al helemaal als je kijkt naar de prijs. Toch denken we dat de service ondanks het prijsverschil nauwelijks concurrentie zal zijn voor andere streamingdiensten, die toch vaak een groter aanbod hebben. Hierdoor zullen filmkijkers eerder voor Netflix kiezen en liefhebbers van Nederlandse programma’s meer bij Videoland gebaat zijn. Mocht jij net als ons interesse hebben in hoe streamingdiensten werken dan raden we aan om Amazon Prime Video echter gewoon eens uit te proberen.

Voordelen

+ Zeer vriendelijk geprijsd en geen extra kosten voor HD of Ultra HD.

+ Makkelijk te gebruiken

+ Originele content

Nadelen

– Aanbod is relatief klein vergeleken met Netflix (en andere diensten)

– Originele content is niet zo interessant als bij Netflix

Ben jij geïnteresseerd in het Nederlandse aanbod van streamingdiensten en Video-on-demand services? Lees dan ook onze reviews omtrent PiclVideoland en Pathé Thuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen