Mark Hofman
Mark Hofman Tech 19 feb 2019

Galaxy S10 veegt vloer aan met Nokia 9 PureView

Naast opvouwbare smartphones zal ook de Nokia 9 PureView hoge ogen gooien tijdens MWC 2019. Als we alle renders en gelekte beelden mogen geloven, wordt dit toestel voorzien van een uniek vijfdelig-camerasysteem. Een geweldige USP, maar helaas is niet alles perfect. Uit nieuwe tests blijkt dat als het op benchmarks aankomt, de Nokia 9 PureView weinig te vertellen heeft in vergelijking met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S10. 

Nokia 9 PureView benchmark resultaten

Een van de meeste interessante toestellen van MWC 2019 gaat, zonder twijfel, de Nokia 9 PureView worden. Nooit eerder zagen we een smartphone met een camerasysteem van deze grootte. Als de gelekte persbeelden daadwerkelijk de juiste zijn en de geruchten de waarheid spreken, wordt dit toestel voorzien van maar liefst vijf camera’s op de achterkant. Maar waar dit specifieke onderdeel ervoor zorgt dat we flink onder de indruk zijn, weet de eerste benchmark resultaten andere gevoelens op te roepen.

De Nokia 9 PureView is voorzien van krachtige ultra-high-end features, zoals een vingerafdrukscanner in het scherm, maar scoort op een ander gebied aanzienlijk minder. Wanneer het toestel naast de Galaxy S10, LG G8 ThinQ en Sony Xperia Xz4 wordt gelegd, maakt het geen enkele kans op het gebied van Benchmark. De reden? Dit toestel is voorzien van een Snapdragon 845 chips, terwijl de directe concurrenten een Snapdragon 855 chip dragen. En heeft dat dan echt zo’n gigantische impact? Het antwoord op die vraag is, helaas, ja. Dat is wel te zien in de Nokia 9 benchmark van Geekbench.

Nokia 9 PureView Benchmark

Snapdragon 855 versus 845

In een vroegtijdige benchmark van de Galaxy S10 Plus zagen we dat de Snapdragon 855 goed was voor twee keer zoveel snelheid dan de Snapdragon 845 chipset. Op het gebied van multi-core snelheid wist de nieuwe chip van Qualcomm zo’n 25% sneller te zijn. Een indrukwekkende verbetering die je dus ook duidelijk terugziet in de Nokia 9 PureView benchmark. De smartphones van de concurrenten komen misschien niet allemaal met deze high-end features, maar weten wel degelijk beter te scoren.

Met de aankomende vlaggenschepen zal het toestel dus wel wat achterlopen, maar dat wil niet zeggen dat hij slecht is. Qua specs wint hij het van huidige vlaggenschepen als de Galaxy Note 9, Galaxy S9 en de LG G7 ThinQ. Wat dat betreft komt HMD Global met een goede comeback voor Nokia, zeker gezien het feit dat het toestel een zeer unieke feature met zich meedraagt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Galaxy S10 veegt vloer aan met Nokia 9 PureView
Sluiten