Bitcoin lunch: Prijs BTC en crypto daalt fors. Bitcoin analyse en vooruitblik

Tech Robert Kroes 1 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Het is weer lunchtijd, dus wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarna analyseren we de Bitcoin prijs op korte en lange termijn. Ook staan we stil bij een schadelijk gerucht.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 cryptomunten dalen fors

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 40.741,30 ($ 45.101,28). Dit is 4,56% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten dalen fors. Afgezien van enkele stable coins zien we fors rode cijfers. Het grootste verlies is momenteel voor Shiba Inu (SHIB) met -8,74%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen volgen.

Bitcoin prijs daalt door Europese beslissing en schadelijk gerucht

We zien momenteel 3 oorzaken voor de prijsdaling van de Bitcoin en andere cryptomunten. Enerzijds reageert de markt heftig op een besluit van het Europees parlement. Hier besteedden we gisteravond al aandacht aan.

Daarnaast gaat er een bizar gerucht. Het is natuurlijk 1 april, maar het bericht is zo schadelijk dat de markt er toch onrustig van wordt. Het gerucht draait om Terraform Labs CEO en het plan van Terra (LUNA) om BTC op te kopen. Volgens het gerucht zou CEO Do Kwon van plan zijn om de cryptomarkt te laten crashen door in één keer alle opgekochte BTC te dumpen.  Hoewel het artikel wel erg veel bijzondere complottheorieën bevat en er wellicht sprake is van een 1-april grap zijn beleggers bezorgd. Dit met name omdat er gisteren ook een controverse was om een inmiddels verdwenen artikel van Cointelegraph. Hier reageerde Do Kwon zelf op via Twitter.

We weten inmiddels wel dat de wallet waarin de gekochte BTC verzameld worden weer actief is. Ook gaf Kwon een interview aan Laura Shin, waarin hij zijn visie op het BTC-aankoopplan uitlegt. Dit interview kun je via onderstaande link bekijken.

Wat er van de geruchten waar is zal blijken en ongetwijfeld zal men onderzoeken of mensen met put-opties op een koersdaling speculeerden. Feit is dat de huidige Terra (LUNA) prijs van $ 102,88 5% lager ligt dan gisteren.

Het derde effect is inmiddels bij beleggers bekend. Doordat de koers van de Bitcoin snel daalt, wordt het onderpand van veel leverage-traders te weinig waard. Beurzen gaan dus over tot liquidatie en daarmee gaat de crypto-sneeuwbal weer rollen.

Bitcoin verwachting op korte termijn blijft bullish

Zoals we eerder deze week al bespraken zien we veel bullish signalen voor de Bitcoin op korte termijn. Ondanks de koersdaling van vandaag blijft deze bull trend in tact, zoals je in deze technische analyse kunt zien..

Insiders gaan zich pas zorgen maken als de munt onder de supportzone van $ 44.418,- komt. Van een breuk met de bullish trend is volgens dezelfde analyse pas sprake als we een dagelijkse candle-stick onder $ 42.076,- zien. Hoewel we daar nog een flink stuk vanaf zijn is het uiteraard van belang hoe de Amerikaanse beurs opent en deze signaalkoersen in het weekend te volgen.

VanEck ziet recordpotentie voor Bitcoin (en goud) op lange termijn

In een uitgebreide blog post gaat investeerdersfirma VanEck in op de positie van Bitcoin en goud als gevolg van macro-economische ontwikkelingen naar aanleiding van de situatie in Rusland. Zij zien dat BTC (en goud) hun waarde als ‘reserve currencies’ bewezen hebben. Afhankelijk van de diverse scenario’s kan zowel Bitcoin als goud in de komende jaren een enorme koersexplosie tegemoet zien.

De waarde van één Bitcoin kan dan in het meest gunstigste geval oplopen tot $ 1,3 miljoen. Het hele artikel is hier te lezen, maar alleen voor de Amerikaanse markt. Als je het artikel wilt lezen moet je dus aangeven dat je een individuele investeerder uit Amerika bent.

Er zijn overigens meer analisten die verwachten dat de Bitcoin prijs op lange termijn $ 1 miljoen of meer kan bedragen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen