Bitcoin update: prijs BTC & crypto stijgt. 3 zeer positieve Bitcoin analyses

Tech Robert Kroes 10 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast bekijken we zeer positieve  BTC analyses van FundStrat, Bespoke en JP Morgan.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen weer

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 38.885,40 ($ 44.449,98). Dit is 0,93% hoger dan nadat de Amerikaanse markten gisteravond sloten.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten stijgen weer na het dipje van vanmiddag. We zien afgezien van de stable coins alleen groene cijfers op de digitale koersenborden. De hoogste stijging in 24 uur is met + 7,44% voor Shiba Inu (SHIB). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Hiermee blijft de Bitcoin boven de $ 44.000,- en lijkt er, zoals we gisteravond zagen, ruimte voor verdere koersstijging. Hiervoor wordt morgen een belangrijke dag aangezien in Amerika dan cijfers over de consumentenprijsindexcijfers en werkeloosheidscijfers bekend worden.

Bitcoin opvallend positief geanalyseerd door professionele analisten

Veel professionele fondsmanagers komen naar buiten met hun verwachtingen voor de Bitcoin en die zijn opvallend positief. Wij zetten er 3 op een rij.

Fondsmanager Fsinsight van Fundstrat ziet dit jaar een bizar Bitcoin record

Fundstrat is een zeer grote fondsmanager voor kapitaalkrachtige beleggers die zelfs niet actief willen investeren. Een van hun dochterbedrijven, Fsinsight publiceerde een bericht aan investeerders over de Bitcoin. Zij benoemen dat het mogelijk is dat de Bitcoin in de tweede helft van dit jaar $ 200.000,- waard wordt.

Hier zijn twee kanttekeningen bij te maken. De eerste kanttekening komt van Fsinsight zelf. Zij stellen dat de FED rentebesluiten roet in het eten kunnen gooien.

De tweede kanttekening heeft meer met de analyse en de makers van doen. Allereerst zien we verderop dat er, volgens andere analisten, voor een koers richting $ 200.000,- een enorme groei van investeerders op gang moet komen. De vraag is of dit zo snel gebeurt. Daarnaast is Fundstrat vooral bekend door analist Tom Lee. Hij is een Bitcoin enthousiast en deed tijdens de rally van 2017 rake voorspellingen. Hierna raakte zijn glazen bol wat beslagen en zat hij er regelmatig naast, waarbij hij de koers te positief inschatte. Hierdoor nam hij zelfs afstand van de cryptomarkt. We nemen deze voorspelling dus wel serieus, maar vergeten niet een korreltje zout toe te voegen.

Toch is een fikse koersstijging niet denkbeeldig, want ook buiten Amerika is men positief.

Bespoke Investment Group voorziet langdurige winsten voor BTC

Ook de grote Australische fondsmanager Bespoke Investment Group schreef een Bitcoin vooruitblik voor haar klanten. Hierin lezen we dat zij aan de hand van technische analyses en historische vergelijkingen voor dit jaar een mediane winst van 122% verwachten. Dit is in lijn met het rendement in voorgaande jaren.

JP Morgan berekent ‘echte’ Bitcoin prijs, maar is toch positief

Ook de bekende Amerikaanse investeringsbank JP Morgan kroop in de pen om investeerders te informeren. Zij maakten daarbij een nieuwe databron bekend. Op basis van allerlei factoren en vergelijking met de goudprijs berekenen zij de ‘echte’ Bitcoin prijs. Deze ligt volgens hen 12% hoger dan de feitelijke waarde. Daarmee zou de ‘echte’ waarde van de munt nu $ 38.000,- bedragen. Dit komt met name doordat zij het digitale goud 4x zo volatiel beschouwen als echt goud.

Dit maakt hen echter niet minder positief over de toekomst van de Bitcoin. Als de munt de volatiliteit op hetzelfde niveau als goud weet te krijgen of als institutionele beleggers net zo veel in Bitcoin als in goud investeren (op dit moment investeren zij $ 2,7 biljoen in goud) verwacht men dat de BTC $ 150.000,- waard kan worden.

Aangezien de totale marktkapitalisatie (dus zowel van institutionele beleggers als van retail-beleggers) op $ 846,85 miljard ligt lijkt dit een scenario voor de lange termijn. Dit maakt direct het perspectief voor de analyse van Fundstrat kritisch.

Het opvallende aan deze analyse is dat die in lijn lijkt te liggen met de analyses die we gisteren zagen op basis van technische factoren. Eerst een verdere stijging, daarna een revisie richting $ 38.000,- en vervolgens een grotere rally. Het blijft dus spannend voor de BTC en de rest van de cryptomarkt. Wij blijven uiteraard verslag doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen