WANT Crypto update: Prijs Bitcoin en crypto stijgt. Gaat bull rally door?

Tech Robert Kroes 10 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd dus bekijken wij de Bitcoin prijs en de prijs van top 25 cryptomunten. De koersen zorgen voor verwarring. Gaat de bull rally door of komt er een nieuwe correctiegolf?

We bekijken zoals gewoonlijk eerst de actuele Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt door, cryptomarkt volgt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 31.317,04 ($ 38.123,47). Dit is liefst 12,04% hoger dan tijdens de lunch van gisterenmiddag en ook fors hoger dan de koers bij de Europese dagsluiting.

In het kielzog van de Bitcoin stijgen ook de prijzen van de top 25 cryptomunten. Polkadot (DOT) overklast de Bitcoin zelfs met een stijging van 14,60% in 24 uur. Hoewel de andere cryptomunten dit tempo niet bij kunnen houden zien we op de site van Tradeincrypto.com haast alleen positieve live cryptoprijzen. Alleen InternetComputer (ICP) en Theta Network (THETA) leveren met respectievelijk -2,50% en 2,34% iets in.

Stijging prijs Bitcoin brengt analisten in verwarring

Nadat de prijzen van de Bitcoin hard daalde waren veel handelaren ervan overtuigd dat we een langere periode van correcties en horizontale koersen tegemoet zouden gaan. Het snelle herstel van de afgelopen dagen maakt echter dat technische analyses ineens gunstiger worden.

Zonder dat veel mensen het beseffen is de prijs van de Bitcoin sinds het laagste punt op 8 juni met 20% gestegen. Hierdoor zien we we dus positieve statistieken ontstaan. Aan de andere kant komt daarbij een zogenoemd ‘head and shoulders’ patroon in de koersanalyse. Zo’n patroon wordt vaak gezien als een bearish teken, al is de recente prijsstijging in tegenspraak met deze wetmatigheid. Zo zien we dat de technische indicatoren erg tegenstrijdig zijn.

Ook de fundamentele factoren zijn met elkaar in tegenspraak. Aan de ene kant zien we positief nieuws, zoals van El Salvador, dat de Bitcoin omarmt heeft. Aan de andere kant komt dan een financieel zwaargewicht als JP Morgan met een waarschuwing dat de prijzen op de optiebeurzen lager liggen dan de huidige prijzen. Zij verwachten daarom een correctie die kan doen denken aan 2018.

Al met al is het dus verstandig om rekening te houden met een onzekere markt. Onze collega’s van Tradeincrypto.com gaven eerder tips over hoe te handelen in een onzekere cryptomarkt.

Zetten de andere cryptomunten hun bull rally voort?

Ook bij de andere cryptomunten zorgen prijsstijgingen voor verschuivingen in de technische analyses. We zien duidelijk dat de bulls weer aan kracht winnen. Hierdoor staan diverse cryptomunten op het punt om uit hun bandbreedte te breken en nieuwe rally’s te noteren. In dit artikel zie je alle analyses met grafieken. Uiteraard geldt ook hier dat voorzichtigheid geboden is, uiteraard kunnen de tips voor het handelen in onzekere markten ook hier een eye-opener zijn.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen