Bitcoin update: Prijs Bitcoin daalt, analisten somber, waar is de bodem?

Tech Robert Kroes 15 jul 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels ligt de Amerikaanse handelsdag ook weer achter ons. Wij bekijken de laatste actuele prijs voor de Bitcoin en de top 25 cryptomunten. Ook zoeken wij een verklaring voor de prijsdaling en bekijken we waar volgens analisten de bodem ligt. Schrik niet!

Uiteraard beginnen we met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de prijs van de Bitcoin EUR 26.812,52 ($ 31.738,23). Dit is 3,28% lager dan na de Amerikaanse beurssluiting van gisteren.

Ook de rest van de markt laat een negatief sentiment zien. Enige uitzondering is BinanceCoin (BNB), dat een winst van 2,69% in 24 uur noteert. Voor de rest zien we alleen rode koersen op het digitale koersenbord. Grootste daler is Solana (SOL), dat 6,75% verliest. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen bekijken.

Hebben de SEC & IRS de hand in daling Bitcoin?

Op dit moment is nog niet helemaal duidelijk wat de recente terugval in de prijs veroorzaakte. Immers, vanmiddag zagen we juist nog een positieve markt. Wel werd duidelijk dat de Amerikaanse SEC de focus nog meer naar fraudebestrijding heeft gelegd en de ogen op crypto richt. In een uitgebreid artikel beschrijft men waarom de SEC het vuur aan de schenen van de crypto-industrie legt. Daarbij blijkt dat de IRS (Amerikaanse belastingdienst) uitgebreide informatie vraagt over het bezit van crypto en de aan- en verkoop van virtuele munten. Ook op dat punt neemt de druk op beleggers dus toe.

On-chain Metrix tonen een keerpunt naar een bull-markt, maar Peter Brandt betwijfelt dat

Uit een uitgebreide Twitterdraad laat On-chain metrics analist Ecoinometrics zien hoe de Bitcoin whales reageren op de volatiliteit van dit jaar. Kort gezegd concludeert hij dat de groot-bezitters van Bitcoin, de zogenaamde whales, vonden dat de prijsstijging te snel ging. Zij zijn daarom begonnen met verkopen om zo de prijs terug te brengen.

Nu rond de $ 30.000,- stappen zij weer in. Volgens de analist is er dan ook sprake geweest van een reset en kan de koers vanaf nu alleen maar stijgen. Hieronder zie je de belangrijkste on-chain metrics en de hele uitleg kan je lezen door op de Tweet te klikken.

In een aparte Tweet gaat trading legende Peter Brandt juist kritisch in op het nieuwe fenomeen van on-chain metrics. Hij geeft aan dat er een test voor de data uit on-chain metrics ontstaat zodra de koers onder de $ 30.000,- komt.

Waar ligt de bodem van de BTC koers?

Als het aan de voorziene blik van cryptomiljardair en CEO van DoubleLine, Jeffrey Gundlach ligt, komen die vragen er zeker. Hij ziet dat de koers van de Bitcoin een zogenoemd ‘hoofd-schouder patroon’ vormt. Dit betekent dat de koers volgens hem nog flink verder zal dalen. Hij verwacht dat we binnenkort zelfs weer Bitcoin kunnen kopen voor een prijs onder, hou je vast, $ 23.000,-. Wel verwacht hij op lange termijn herstel van de cryptomunt. Sterker nog, hij verwacht dat de munt populairder zal worden dan de dollar. Dit niet omdat hij positief is over de Bitcoin, maar omdat hij de dollar als ‘verdoemd’ ziet door de inflatie. Indien deze miljardair gelijk krijgt legt dit niet alleen een bom onder de koers van de Bitcoin, maar ook onder de betrouwbaarheid of wijze van interpretatie van on-chain metrics. Een interessante ontwikkeling.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen