WANT Bitcoin break: Prijs Bitcoin stijgt. Bull run, maar investeerders bang

Tech Robert Kroes 14 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is de Amerikaanse handelsdag ook voorbij. Voor ons een mooi moment om de live Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten vast te leggen. Daarbij kijken we naar tekenen voor een nieuwe bull-run van de Bitcoin door een video-analyse, maar ook naar de angst van investeerders.

We beginnen uiteraard met de Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, cryptomarkt vooral positief

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoinprijs EUR 27.854,15 ($ 32.818,17). Dat is 0,66% hoger dan tijdens de Amerikaanse beurssluiting van gisteravond.

De rest van de top 25 cryptomunten toont ook een positiever beeld. De meeste cryptoprijzen zijn hoger dan die van gisteren, al zijn er ook nog verliezers te noteren. Uniswap (UNI) verliest met 3,41% het meest. De lijst met winnaars wordt aangevoerd door Stellar (XLM), dat 4,92% winst in 24 uur noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur alle cryptoprijzen live bekijken.

Angstige investeerders missen bull-signalen Bitcoin

Inmiddels zien we nog steeds dat de markt angstig is. De fear and greed index staat momenteel op 21. Daarmee is de markt al meer dan 60 dagen angstig voor een verdere daling. Als gevolg hiervan gaan investeerders op zoek naar alternatieven. Ook zien we nog geen grote verschuivingen van cryptomunten van en naar de beurs. De enige categorie die zich voorbereidt op een koersstijging, zoals deze door onder andere Willy Woo voorzien wordt, zijn de whales. Deze blijven hun wallets vullen.

Is de volgende bull-run al begonnen?

Terwijl de markt dus volgens analisten de boot dreigt te missen duiden steeds meer indicatoren erop dat de koers van de Bitcoin zich weer positief zal ontwikkelen. Analist Kevin Wadsworth ziet een golfpatroon waarmee de koers van de Bitcoin stijgt. Volgens zijn analyse, die je hieronder ziet, zitten we al in de derde opwaartse golf.

De vraag is of en wanneer de markt hierop inhaakt. Wellicht na de Grayscale unlock van 18 juli?

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen