Bitcoin update: Prijs Bitcoin & prijzen crypto stijgen. Wraak op Elon Musk

Tech Robert Kroes 18 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer luchtijd en dus tijd voor onze update met de actuele prijs voor Bitcoin en actuele prijzen voor de top 25 cryptomunten. Ook bekijken we hoe het vertrouwen in Bitcoin blijft en hoe de cryptogemeenschap wraak wil nemen op Elon Musk.

We beginnen uiteraard met de actuele prijs voor de Bitcoin en actuele prijzen voor de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin horizontaal, prijs cryptomunten herstelt

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 37.125,,90 ($ 45.135,77) en daarmee ligt de prijs 0,37% hoger dan gisterenmiddag. Hiermee is dus ondanks de stijgende tendens nog sprake van een horizontale prijsbeweging.

Op de cryptomarkt zien we ook tekenen van herstel, al zijn er ook verliezen te noteren. Op dit moment daalt Cardano (ADA) het meest met een prijsdaling van 2,97%. Zoals gezegd zijn de cryptomunten met prijsstijging in de meerderheid. Grootste stijger is Polygon (MATIC), dat + 31,60% noteert. Er zijn echter meer stijgingen van live cryptoprijzen te noteren, zoals een blik op de site van Tradeincrypto.com leert.

Vertrouwen in Bitcoin blijft

Nu de koersdalingen stoppen trekken de kruitdampen boven het Bitcoin slachtveld van de afgelopen dagen op. De eerste analyses van de impact van de verkoopgolf op de markt bieden enig houvast. Uit Blockchain-analyses blijkt namelijk dat vooral nieuwe investeerders in paniek raakten en hun Bitcoin (en andere cryptomunten) snel verkochten en het verlies op de koop toenamen.

De Bitcoin whales met adressen die ouder zijn kochten juist extra Bitcoin bij. Hiermee speculeren zij er naar verwachting op dat zij ‘de dip’ kopen en zo extra voordelig profiteren van toekomstige koersstijgingen. In totaal hebben beleggers 1,1 miljoen Bitcoin-adressen leeg gemaakt. Daarmee daalde het aantal actieve wallets met 2,8%.

Ook opvallend is dat de Bitcoin-dominantie terugliep tijdens de koersval. Deze daalde van 53,4% rond het koershoogtepunt op 14 april naar 40,63% nu. Daarmee lijken steeds meer beleggers ook in andere cryptomunten te beleggen. Het bijzondere is namelijk dat de marktkapitalisatie, na enkele dips, weer terug is op het niveau van vorige maand (vlak na het koersrecord). Er lijkt dus nog steeds genoeg vertrouwen te zijn.

Neemt cryptogemeenschap wraak op Elon Musk?

Toen Elon Musk met zijn Tweets de koersen van Bitcoin en Dogecoin opjoeg had hij veel vrienden. Nu zijn Tweets juist voor (forse) correcties van de Bitcoin prijs en daling van andere cryptokoersen zorgen slaat de vriendschap om in boosheid. We zien op social media veel scheldpartijen voorbij komen, maar inmiddels neemt de gedachte om wraak te nemen op Elon Musk concrete vormen aan. Er zijn twee cryptomunten gelanceerd die alleen tot doel hebben om Elon Musk te stoppen.

Degene die de meeste opzien baart is $STOPELON (STOPELON). Zij willen zoveel kapitaal ophalen dat zij een aanzienlijk financieel belang in Tesla kunnen kopen en dan Elon Musk daar ontslaan. Of dit een slim plan is valt te bezien, maar de munt noteert in één dag een winst van 512%, dus de animo is er.

Een tweede initiatief is nog directer. Deze munt heet F***Elon (inderdaad subtiel is anders) en zij willen bewijzen dat cryptobeleggers meer waard zijn dan beleggers in Tesla. Hun doel is de koers van de munt boven $ 576 (de huidige prijs van een aandeel Tesla) te krijgen. Of deze initiatieven een blijvende rol van betekenis gaan spelen moet uiteraard blijken, maar het is wel een teken dat de cryptowereld klaar is met de tot voor kort zo bejubelde influencer.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen