Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto daalt: Bitcoin einde jaar; top, vlak of flop?

Tech Robert Kroes 17 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer tijd voor de laatste Bitcoin lunch van deze week. Uiteraard bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast blikken we vooruit naar de BTC koers tot einde jaar. Analisten zijn verdeeld. Wordt het top, vlak of flop?

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en top 25 crypto daalt op 1 uitzondering na

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 41.595,35 ($ 47.184,99). Dit is 4,44% lager dan tijdens onze crypto lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten dalen. Er is naast de stable coins één uitzondering. OKB (OKB) meldt zich weer in de top 25 met een 24-uurs winst van 5,58%. We zien deze keer bij de dalende koersen geen uitzondering voor de metaverse munten. De daling is het grootst voor Polkadot (DOT), dat 10,08% verliest. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag en dus ook het hele weekend de live cryptoprijzen analyseren.

De Bitcoin prijs tot het einde van het jaar verdeelt de markt

Langzaam aan maakt ook de financiële wereld zich op voor de feestdagen. Een van de vragen is daarbij natuurlijk hoe de Bitcoin prijs het einde van het jaar gaat beleven. Zoals we hierna zien zijn de meningen verdeeld.

Positivisme: laatste mogelijkheid om Bitcoin te kopen voor koerssprong naar 100 K

Laten we beginnen met de positieve analisten. Zij zien op dit moment een mogelijkheid dat de koers zal stijgen naar $ 100.000,-. Zij verwachten echter nog wel een nieuwe koersdaling tot het niveau van de gemiddelde koopprijs van MicroStrategy, dat op $ 29.860 ligt. Doordat veel investeerders nu met verlies dreigen te beleggen verwacht men een snelle verkoopgolf.

Wanneer de prijzen richting de $ 29.860,- komen lijkt de markt rijp voor een herstel en recordrally naar $ 100.000,-. Ondanks dit negatieve scenario zien analisten zoals Willy Woo nog steeds een bullish verwachting. In onderstaande video-analyse gaat men verder in op de Bitcoin prijs.

Er is ook een groep analisten die denkt dat er dit jaar niet veel spannends meer komt.

Gaat naast de financiële markten ook de Bitcoin op kerstreces?

Als we andere analisten geloven wordt het dit jaar niet bijzonder spannend meer als er geen grote fundamentele factoren opdoemen. Men bekijkt de diverse technische indicatoren en historische analyses. Als we deze bestuderen zien we een verwachting van neutrale tot licht negatieve koers.

Het positieve signaal is dat men met deze statistieken wel een koerssprong in de eerste helft van 2022 voorziet.

Pessimisten houden rekening met een verdere daling

Een derde groep analisten focust zich vooral op handelsvolumes en wat verder gezochte criteria. Zo zien zij dat de volumes in NFT en Bitcoin teruglopen. Ook zien zij dat bedrijven die grote deals aangaan door stadions te sponsoren vaak snel sneuvelen. Zij presenteren vervolgens een lijstje met cryptobedrijven dat dit jaar een stadiondeal sloot en waarschuwen op grond daarvan voor forse koersdalingen met veel verliezers. Ook waarschuwen zij ervoor dat de enthousiast ontvangen FED-maatregelen wel eens een kat in de zak kunnen blijken te zijn.

Toch een goed jaar voor Bitcoin investeerders?

Natuurlijk zijn we benieuwd welke groep investeerders gelijk krijgt, maar de vraag is of een fikse prijsdaling een slecht jaar voor de Bitcoin kan betekenen. Op oudejaarsdag 2020 noteerde de Bitcoin namelijk een record en sloot op $ 28.677,41. Daar ligt de koers gelukkig nog een fors eind boven.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen