Rogue Ridge fatbike: geavanceerde elektrische fiets

Elektrische auto's Ilona Braam 30 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Een fatbike is een bijzonder soort fiets met extra dikke banden. Je kunt het een beetje zien als een mountainbike met dikke banden om verschillende terreinen te bedwingen. Uiteraard verschijnen ook van dit soort fietsen steeds meer elektrische modellen en Rogue Ridge denk zelf onlangs de beste op de markt te hebben gezet.

Voor lange afstanden en steile heuvels

Wat maakt de fatbike van Rogue Ridge dan zo geweldig? Volgens het bedrijf zou je met de 1000 watt motor en dikke banden elk terrein aan kunnen pakken, van zand en modder tot stenen en sneeuw.

Ook extra lange ritjes zouden geen probleem zijn met de Panasonic 48V13AH batterij en de steilste heuvels zouden je nergens van kunnen weerhouden.

Lang is natuurlijk relatief, maar de batterij zou in ieder geval goed zijn voor zo’n 46 km aan rijplezier. Daarna moet je weer zelf gaan trappelen. Met de fatbike bereik je verder een topsnelheid van 48 km per uur.

Rogue Ridge fat bike

Display om alles bij te houden

De fiets is bij het stuur uiteraard uitgerust met een display om van alles bij te kunnen houden. Het is een full color display, waarop je bijvoorbeeld kunt zien hoe hard je gaat, hoe ver je al bent gefietst en wat je gemiddelde snelheid is.

Daarnaast kun je ook meteen checken hoeveel er nog over is van je batterijlading.

Rogue Ridge fat bike

Fatbike met de meest betaalbare prijs

Rogue Ridge is ruim twee jaar bezig geweest met research en het ontwikkelen van de fiets en ze geloven dat ze de beste elektrische fatbike op de markt hebben, welke ook nog eens zou komen met de meest betaalbare prijs mogelijk.

Natuurlijk is betaalbaar ook redelijk subjectief, maar met een prijs van 3.738 euro is het niet de duurste elektrische fatbike.

Maar of het de goedkoopste is? Via de Rogue Ridge site is de fiets te bestellen en om hem naar Nederland te krijgen, zou je even dit artikel moeten lezen.

Rogue Ridge fat bike

Ook deze elektrische mountainbike komt met extra dikke banden en zou alles aankunnen van sneeuw tot hete stranden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rogue Ridge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen