WANT Guide: muziek delen met Spotify Codes

Tech Noah Korevaar 14 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Dankzij Spotify Codes kun je razendsnel muziek delen en ontdekken. We leggen je in deze WANT Guide uit hoe dat in zijn werk gaat.

Zo werken Spotify Codes

Het is dankzij een nieuwe functie van Spotify een stuk makkelijker geworden om je favoriete muziek te delen. Stel je hebt een tof nieuw album ontdekt, dat je meteen met je vrienden wil delen. Dan kun je natuurlijk via WhatsApp of Facebook een link delen.

Spotify Codes

Nu kun je de muziek in kwestie nog sneller delen. Spotify Codes zorgt ervoor dat elk stukje muziek zijn eigen unieke streepjescode heeft. De ontvanger hoeft vervolgens alleen met zijn camera de code te scannen, waarna razendsnel automatisch de muziek geopend wordt. We leggen je kort uit hoe het in zijn werk gaat.

Muziek verzenden

Zoek binnen de Spotify-app op je smartphone naar de muziek die je wil delen. Dat kan een specifiek nummer, album, playlist of een artiest zijn. Na het afspelen van de muziek krijg je zoals altijd de cover van het album te zien.

Spotify Codes

Door op de drie puntjes naast het nummer te tikken krijg je ook de unieke Spotify Code te zien. Dat is de gekleurde balk met daarin het Spotify logo en een witte streepjescode. Je vriend hoeft nu enkel de code te scannen om de muziek meteen te openen.

 

 

Spotify Codes scannen

Nu is het tijd om de muziek te te ontvangen. Open de Spotify-app navigeer naar de zoekbalk waarmee je normaal muziek op kunt zoeken. Daar zie je nu een klein camera-icoontje staan. Druk daarop om de camera te openen en scan de Spotify Code. Nu wordt de muziek als het goed is razendsnel binnen jouw app geopend.

Andere mogelijkheden

Het voorbeeld dat we net gebruikten is vrij basic. Bovendien kun je in die situatie net zo goed een linkje delen via WhatsApp. Spotify Codes worden pas echt interessant als je het vanuit de muzikant of het label bekijkt.

Denk aan de posters die je overal ziet voor optredens in bijvoorbeeld Paradiso of de Melkweg. Poppodia en labels kunnen daar nu de gekleurde Spotify Codes op plaatsen. Als voorbijganger hoef je enkel je Spotify-app te openen om snel de band in kwestie te checken.

Hetzelfde geldt voor advertenties op sociale media of op andere plekken. Spotify Codes zullen niet je leven gaan veranderen, maar het is zeker een verrassend handig alternatief voor de linkjes die we gewend zijn. Veel van dit soort systemen zijn te traag om een aantrekkelijk alternatief te vormen, maar Spotify Codes is zo ontzettend snel dat het met de hand opzoeken van de muziek een stuk langer zal duren.

Check hier hoeveel data het kost om muziek te streamen met jouw streamingdienst. Ken je trouwens deze onbekende Spotify features al?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen