Tien bizarre Google Earth ontdekkingen waarvan je je achter de oren krabt

Apps Ilona Braam 31 jan 2018
Leestijd: 4 minuten

Met Google Earth kun je de wereld eens vanuit een ander perspectief bekijken en “kom” je op plekken die je anders nooit zou hebben gezien. Soms komen er toch wel vreemde dingen voorbij, waarvan je niet zo één twee drie weet wat het is, wie het heeft gedaan en vooral waarom? Deze tien Google Earth ontdekkingen zijn op z’n minst interessant te noemen.

Mysterieus patroon in de woestijn

Het gouvernement Rode Zee (Al Bahr al Ahmar) bevindt zich in Egypte tussen de Nijl en de Rode Zee. Daar is iets of iemand behoorlijk bezig geweest om een vreemd patroon van wervelende cirkels in het zand van de woestijn te creëren. Mensen dachten natuurlijk meteen aan Aliens en anderen aan conspiracies, maar uiteindelijk bleek de uitgebreide tekening het werk van het D.A.ST. Arteam te zijn. Hun kunstwerk gaat onder de naam Desert Breath en is zo’n 10 hectare groot.

Google Earth cirkels Egyptische woestijn

Ook China heeft mysterieuze woestijn tekeningen

Ook China heeft een woestijn en ook daar heeft iemand toegeslagen met tekeningen. In de Gobi woestijn zijn de cirkels zijn echter vervangen door hoekige lijnen en meteen werd er ook weer druk gespeculeerd over het doel van de soms kilometer lange lijnen. Uiteraard kwamen buitenaardse wezens weer naar voren, maar ook ook een testgebied voor sattellietwapens werd geopperd als verklaring. Wat de lijnen precies zijn weten we nog steeds niet 100 procent zeker. De meeste mensen zijn het er echter over eens dat het iets met militaire bezigheden te maken heeft. Het zou een kallibratiedoel zijn voor spionagesatellieten.

Google Earth patroon Gobi woestijn China

Firefox Logo in graanveld

In Oregon in de VS verscheen er in 2006 ook een opvallend patroon in een graanveld. Het ging om een gigantisch Firefox logo van zo’n 4.180 vierkante kilometer. Aliens waren hier niet de eerste gedachte, maar het zou natuurlijk om één of andere reclamestunt kunnen gaan. Dat bleek niet het geval, want de Oregon State University Linux Users group was verantwoordelijk voor het arbeidsintensieve kunstwerkje. Ze hadden bedacht dat het een mooie manier was om de 50 miljoenste download van de browser te vieren.

Firefox logo graanveld

Grote lippen

De woestijn van Sudan lijkt wat vriendelijker dan die in China en Egypte en komt inclusief grote rode kusbare lippen. De lippen zijn niet daadwerkelijk door iemand gemaakt, maar worden gevormd door bergen en rotsformaties. Deze zorgen ook voor het kleurcontrast met het omliggende gebied.

Rode lippen Sudan

Vriendelijke reus

Ook Chili lijkt vanuit de lucht vriendelijk met een gigantisch poppetje dat je lijkt te begroeten. De grote reus is het grootste mensachtige figuur uit de prehistorie en is 119 meter hoog. Het poppetje zou een god voor moeten stellen van de mensen die tussen het jaar 1000 en 1400 in het gebied woonden.

Vriendelijke reus Chili

Hakenkruis in Californië

Van vriendelijk gaan we naar een gebouw in Californië dat is gebouwd in de vorm van een hakenkruis. Opvallend is dat dit gebouw van de overheid is en dat er een marinebasis is gevestigd. Oorspronkelijk zou de basis gevormd worden uit twee L-vormen (waardoor het niet op een swastika had geleken), maar uiteindelijk werd de ongelukkige beslissing gemaakt om er vier L-vormen van te maken.

Hakenkruis marinebasis Californië

Gitaar-bos

In Argentinië vinden we weer een bos in de vorm van een gitaar. De immense gitaar bevindt zich in het landbouwgebied Pampas en bestaat uit meer dan 7.000 eucalyptus bomen en cipressen. Het bos zou aangelegd zijn door een boer ter nagedachtenis van zijn vrouw.

gitaar bos

Jesus loves you

In het nationale bos in Boise Idaho wil iemand duidelijk maken dat Jezus van je houdt. Het is misschien niet de meest handige manier om die boodschap over te brengen, aangezien hij alleen vanuit de lucht bekeken kan worden of als je toevallig langs Google Earth plaatjes gaat. Wie hem wel makkelijk zou kunnen zien, in de ogen van de maker, is natuurlijk God. Maar voor hem zou het een wat vreemde boodschap zijn.

Jesus loves you

Wat klopt er niet

Soms vind je ook beelden op Google Earth waar in de eeste instantie niks raars aan lijkt te zijn. Op deze foto is bijvoorbeeld een parkeerplaats in Duitsland te zien met een aantal auto’s die netjes in de vakjes staan. Met één auto lijkt echter iets vreemds aan de hand te zijn, aangezien je de zijkant op Google Earth kunt zien. Toch niet echt een handige positie om je auto in achter te laten. Het zorgt er wel voor dat niemand er snel mee vandoor kan gaan.

parkeerplaats Duitsland

Nog een dubieus gebouw op Google Earth

In Illinois in Amerika is er een gebouw met wel een heel dubieuze vorm. Vanaf de grond zal het wel niet meteen opvallen, maar vanaf boven is duidelijk een fallische vorm te zien. Wat het allemaal nog meer dubieus maakt is dat het gebouw in kwestie een kerk is. Het is waar de Dixon Christian Science Church bijeen komt.

Behalve vreemde beelden van Google Earth zijn er nog veel meer vreemde dingen in de wereld. Dit zijn bijvoorbeeld 16 vreemde producten die je absoluut niet nodig hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen