Toekomstige Tomb Raider wordt mix tussen klassieke en moderne game

Games Jelle van Es 29 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

In 2013 zagen we met Tomb Raider een heerlijke reboot van de game. Deze werd gevolgd door twee uitstekende games in de vorm van Rise of en Shadow of. En nu is het tijd om te kijken naar de toekomst van de reeks.

In 2021 is het 25 jaar geleden dat de eerste game in de Tomb Raider-reeks verscheen. Dat wil ontwikkelaar Crystal Dynamics gaan vieren met verschillende evenementen. En daarbij is er nu een kleine hint gegeven naar wat de nieuwe game kan gaan worden.

Crystal Dynamics spreekt over nieuwe Tomb Raider

In een video naar de community toe zijn verschillende mensen die zich bezig houden met Tomb Raider aan het woord. Daarbij wordt teruggeblikt naar wat men vijf jaar geleden deed met het twintig jarig bestaan van de reeks. Toen werd er nog een record gevestigd met heel veel gamers verkleed als Lara Croft. Dat is vandaag de dag niet denkbaar. Eén van de elementen om het 25-jarige bestaan te vieren, is de aankondiging van de nieuwe Netflix-reeks, waarover je hier meer leest. Maar in de video wordt ook gesproken over de nieuwe game.

Het is volgens game direct Will Kerslake nog te vroeg om een grote aankondiging te gaan doen over een nieuwe Tomb Raider-game, maar er wordt wel nagedacht over wat de nieuwe game moet gaan zijn. Het zou een mix moeten worden tussen wat Crystal Dynamics met de laatste trilogie heeft gedaan en dat te mixen met de originele plannen van Core Design. Op die manier moet het dus een mix van beide werelden worden.

2018 de laatste game

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat we de laatste game in de reeks zagen. Shadow of the Tomb Raider kwam in september 2018 uit en was zeer de moeite waard. Sindsdien heeft de ontwikkelaar gewerkt aan Marvel’s Avengers. De review daarvan lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen