Viaplay voegt deze grote series toe aan het aanbod

Films & Series Jeroen Kraak 30 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben je ontevreden over Viaplay? Dan heb je binnenkort in ieder geval iets om je wat blijer te maken. Er komen een aantal grote series aan.

Viaplay is de afgelopen maanden flink in opspraak. In het begin verraste het Nederland door de rechten van de Formule 1 te kopen. Daar bleef het niet bij, want het pakte ook meteen een aantal andere sportrechten van aanbieders als Ziggo Sport en ESPN af. Het zorgde ervoor dat veel mensen een abonnement namen op de nieuwe streamingdienst. Blij zijn ze echter niet, door de beeldkwaliteit die soms te wensen overlaat. Toch is niet alles kommer en kwel bij de streamingdienst.

Series op Viaplay

Viaplay investeert in veel nieuwe content. Zo kwam het recent met een serie over Billy de Kid en zijn veel originals nog in ontwikkeling. Onder die titels zitten ook een aantal Nederlandse.

Maar er komt nog veel meer aan en al op zeer korte termijn. Viaplay heeft namelijk een overeenkomst gesloten met Paramount. Ze hebben de rechten gekocht om verschillende grote series uit te zenden. Voor het Nederlandse publiek zijn onder andere ‘Walker’, ‘The Good Fight’, ‘Bull’, ‘Frasier’, ‘The Good Wife’, ‘King of Queens’, ‘Californication’, ‘Elementary’, ‘Madam Secretary’ en ‘Deadwood’ te zien.

Paramount in Nederland

Viaplay is niet de enige in Nederland die Paramount-content uitzendt. Eerder sloot Ziggo al een overeenkomst met de filmmaatschappij. De kabelaar heeft een aantal films van de studio en series van dochterondernemingen Showtime en CBS in het Movies & Series (X)L pakket zitten.

Bovendien komt er binnenkort nog een kaper op de kust die over Paramount-content beschikt. Sky Showtime wordt ergens dit jaar gelanceerd en biedt daarbij content van streamingdienst Paramount+. Daarnaast heeft Sky Showtime nog meer interessante titels in het pakket, waaronder Universal en Peacock.

Door al deze ontwikkelingen lijkt het er dan ook op dat de streamingdienst zelf voorlopig niet naar Nederland komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen