Want Bitcoin Update: bizarre gedachten bij de Bitcoin

Tech Robert Kroes 19 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Zoals je gewend bent maken we aan het eind van de Europese handelsdag de balans op voor de Bitcoin en andere top 25 cryptomunten. Daarbij bekijken we vandaag een aantal bizarre gedachten rondom de Bitcoin. Hebben we hier te maken met gelovigen, grappenmakers of gekken?

Uiteraard bekijken we eerst de actuele stand voor de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt, cryptomarkt blijft overwegend positief

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een koers van EUR 30.263,78 ($ 36.694,-) en dat is 2,74% hoger dan gisteren. Ook de andere cryptomunten uit de top 25 goed. Koploper blijft Ethereum (ETH) met een winst van 13,71 % na het koersrecord dat we vanochtend al noteerden. Er zijn ook enige rode cijfers te noteren. De grootste verliezer is de Binance Coin (BNB), dat een verlies van 4,36% noteerde. De bijzondere markt leidt tot bijzondere gedachten over de Bitcoin.

BTC krijgt bijzondere boodschappen in de Blockchain

Gisteren gebeurde er iets bijzonders. Op de Bitcoin blockchain werd block 666.666 gemined. In het bijbehorende Blockchain-block werd een boodschap meegegeven door de miner. Deze boodschap luidt: “Do not be overcome by evil, but overcome evil with good — Romans 12:21.”, een overduidelijke verwijzing naar het boek Romeinen in het Nieuwe Testament. Het is overigens niet de eerste keer dat er bijzonder teksten in de Blockchain van Bitcoin verschijnen.

Zo citeerde Satoshi Nakamoto in het Genesis Block (het eerst blok dat gemined werd: The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks.

Ook in het laatste block voor de halving in mei vorig jaar (block 629.999) was een bijzondere boodschap meegegeven: NYTimes 09/Apr/2020 With $2.3T Injection, Fed’s Plan Far Exceeds 2008.

Nu kan je hier al van alles van vinden, maar Joe Weisenthal, gerenommeerd crypto-commentator van Bloomberg gaat een stukje verder.

Is Bitcoin het eerste geloof van de 21ste eeuw?

De referentie aan de bijbel en Bijbelteksten leidt bij Weisenthal tot een bijzondere gedachtenkronkel. Hij stelt in zijn laatste nieuwsbrief vast dat er een profeet is (Satoshi Nakamura), een heilige tekst (de Bitcoin White Paper), eigen ‘heiligen’, zoals Hal Finney en eigen feestdagen, zoals de halving day en Pizza day. Daarmee betoogt hij dat de grootste cryptomunt als eerste geloof van de 21ste eeuw genoteerd kan worden. Laat ik me dan, conform deze beeldspraak, voorlopig maar inzetten om u als apostel het, hopelijk blijde, Bitcoin nieuws te blijven brengen. Overigens gaat het morgen gewoon weer over de koersen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen