WANT Cryptomunt van de week: Dogecoin (DOGE) met koersverwachting

Tech Robert Kroes 10 jul 2021
Leestijd: 4 minuten

Ook deze zaterdag bespreken we weer een cryptomunt die afgelopen week in het nieuws was. Deze keer is de Dogecoin (DOGE) de cryptomunt van de week.

De Dogecoin (DOGE) behoeft eigenlijk nauwelijks introductie. Toch is er reden om deze week extra uitgebreid bij de munt stil te staan. Na de Twitterduim van Elon Musk zijn er nu inhoudelijke ontwikkelingen die aandacht vragen.

Waarom is de Dogecoin (DOGE) deze week munt van de week?

De Dogecoin (DOGE) is ooit begonnen als meme-coin (hierna meer), maar omarmd door Elon Musk. Sinds hij zich er steeds uitgebreider mee bemoeit lijkt de munt echter steeds serieuzere functies te krijgen. Elon Musk kondigde namelijk een inhoudelijke update aan. Als deze aankondiging klopt kan de Dogecoin (DOGE) een serieuze concurrent worden van gerenommeerde cryptomunten.

De actuele prijs van de Dogecoin

Op het moment van schrijven noteert de Dogecoin (DOGE) een koers van € 0,1841 ($ 0,2185). Desondanks heeft de munt nog wel een negatief weekresultaat. De munt neemt momenteel de zevende plek in op de ranglijst van top 25 cryptomunten met een marktkapitalisatie van $ 28,58 miljard.

Wat moet je weten over deze cryptomunt?

In 2013 was de cryptomarkt natuurlijk nog een stuk kleiner en onbekender dan tegenwoordig. IBM-ingenieur Billy Markus en Adobe ingenieur Jackson Palmer wilden een bredere doelgroep dan de Bitcoin, maar de munt begon min of meer als grap. Na de introductie in 2013 bleek er echter enorme interesse. Een hack in 2014 leidde tot een donatie-actie, hiermee bleek de gebruikersgroep ook erg loyaal, want de schade van de hack werd volledig gedoneerd.

Toch bleef de munt lang slapend tot tech-guru Elon Musk zich ermee ging bemoeien. Hoewel hij al sinds 2019 actief meedacht met de ontwikkelaars achter Dogecoin werd zijn interesse pas in de loop van 2020 duidelijk. Dit zorgde voor hernieuwde interesse en een koersexplosie.

De koersverwachting op middellange termijn

Doordat Elon Musk regelmatig op Twitter over de cryptomunt Twittert is de koers erg volatiel. Hoewel de invloed de laatste tijd iets minder groot lijkt hebben zijn Tweets een duidelijk effect op de koers. Dit is dus duidelijk een fundamentele factor die de prijzen kan beïnvloeden. Los daarvan verwacht men op basis van algoritmes dat de koers aan het eind van het jaar op zal lopen naar $ 0,38.

Dogecoin koersverwachting op lange termijn

Ook bij de koersverwachting op lange termijn kunnen we niet om de Twitterduim van Elon Musk heen als factor die de koers zwaar kan beïnvloeden. Ook blijkt men, zoals we hiervoor beschreven, de munt nu actief te gaan ontwikkelen. Zodra daar duidelijkheid over is kan de koers van de munt sneller stijgen dan verwacht.

Met deze slagen om de arm kunnen we een koersverwachting op lange termijn voor de Doge bepalen op basis van algoritmes. Deze ziet er als volgt uit:

Zoals we zien is deze cryptomunt dus een munt met potentie. De kans op een winstgevende investering blijkt zowel op middellange als op lange termijn groot als we afgaan op de algoritmes. De ‘pump’ op social media om de koers van de munt op $ 1,- te krijgen lijkt echter nog wat al te optimistisch. Naar verwachting zal een koers van $ 1,- pas over 7 jaar realistisch zijn.

Wil je meer informatie en on-chain metrix over de AMP  token bekijken? Dan vind je op de DOGE pagina van onze collega’s van Tradeincrypto.com vast wat je zoekt.

Met hoeveel geld stap je in of uit als je wilt beleggen?

Uiteraard is het altijd verstandig om zelf onderzoek te doen naar potentiële investeringen en rationeel te beslissen of een investering in jouw beleggingsportefeuille past.

Als je eenmaal besluit dat je wilt beleggen is het verstandig om te bepalen hoeveel geld je aan een belegging besteedt. Ook is het verstandig te bepalen wanneer en voor welk percentage je uitstapt. Money Management is een veel gebruikte strategie. Op onze zustersite MANNERS.nl leggen we uit hoe money management werkt en hoe jij dit kunt toepassen.

Onze vorige cryptomunt van de week was de AMP (AMP). Ben jij benieuwd waarom?

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen