Xbox One: de 5 beste games van dit moment (April 2021)

Games Jelle van Es 4 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Eén van de grote voordelen die je op de Xbox-familie vindt, is wat mij betreft de Xbox Game Pass. Met een actief abonnement op die service krijg je toegang tot een grote bibliotheek aan games, waardoor er altijd wel iets te doen is. Dat mag ook wel, want het nadeel dat de Xbox One en de Xbox Series X kent, is dat er niet heel erg veel grote en exclusieve games op beschikbaar zijn.

Nadat ik eerder al een lijst had gemaakt met de beste games voor de PlayStation 4 en de Nintendo Switch, wilde ik ook zo’n lijst maken voor de Xbox One. Omdat we wel vaker dat soort lijstjes maken, had ik wel de voorwaarde dat ik in de lijst van games enkel titels pakte die sinds 2020 zijn uitgebracht, zodat ze wel wat actueel zijn. Het voordeel van dit lijstje is dat de meeste games zitten op de Xbox Game Pass. Het nadeel is dat je de meesten ook op een ander platform kan scoren, waardoor ze dus weinig uniek zijn. Toch zijn dit stuk voor stuk heerlijke games die jouw tijd waard zijn.

Beste Xbox One games van dit moment

1. Wasteland 3

Ik trap dit lijstje met beste Xbox One-games af met de game Wasteland 3, wat toch wel één van mijn favoriete games van het afgelopen jaar is geworden. Het is een game die je meeneemt naar een apocalyptische wereld, waarin jij als de Rangers iets van orde in de chaos probeert te brengen. En dat is behoorlijk lastig, want niet iedereen is fan van jou. De game brengt boeiende turn-based gevechten, vele mogelijkheden om jouw helden te verbeteren en tijdens de verschillende gesprekken moet je lastige keuzes maken. Een game met enorm veel diepgang en daardoor lang speelbaar. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Xbox One
Wasteland 3 (Afbeelding: Koch Media)

2. Dragon Quest XI S

Heb je liever een RPG die een iets vrolijkere setting biedt? Dan is Dragon Quest XI S wellicht meer jouw ding. Deze Japanse RPG maakt gebruik van heerlijke felle kleuren en kent een stijl die je vrolijk maakt. Dat neemt echter niet weg dat het een game is met een groots en behoorlijk diepgaand verhaal. Onderweg leer je diverse nieuwe personages kennen, kom je op allemaal interessante plaatsen en moet je met vele diverse vijanden in gevecht gaan. Het is zonder twijfel één van de beste JRPG’s en staat garant voor vele uren gamefun. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Dragon Quest XI
Veel plekken om naar toe te gaan (Afbeelding: Square Enix)

3. Ori and the Will of the Wisps

Met Ori and the Will of the Wisps hebben we eigenlijk de enige grote exclusieve game die het afgelopen jaar op de Xbox One is verschenen. Dat is dus niet veel. Maar dit is tegelijkertijd wel een game van formaat. Het is een platform-game met Metroidvania-achtige elementen, waarin het personage Ori telkens wat beter wordt. De omgeving waarin je speelt ziet er prachtig uit en de muziek is van een ongekend hoog niveau. Een game om eens lekker voor te gaan zitten. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Ori and the Will of the Wisps
Ori and the Will of the Wisps (Afbeelding: Microsoft)

4. Yakuza Like a Dragon

De Yakuza-reeks is er één die al een tijd meegaat. Mocht je nog nooit een game in de reeks hebben gespeeld, dan is Yakuza Like a Dragon een ideale game om mee te beginnen. Het staat namelijk qua verhaal los van de rest van de reeks. De game neemt je mee naar Yokohama, waar jij als voormalig lid van de Yakuza je leven weer probeert op te pakken, nadat je voor een moord die je niet hebt gepleegd de bak in bent gegaan. Naast de nieuwe setting en het verhaal is ook de stijl van de game anders. Het vechtsysteem is nu meer een Japanse RPG geworden. Dat klinkt vreemd in een realistische wereld, maar de maker heeft het voor elkaar gekregen om dit perfect in de game te verwerken. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Yakuza Like a Dragon PlayStation
Yakuza Like a Dragon (Afbeelding: Sega)

5. Doom Eternal

De laatste Xbox One-game die we in dit rijtje willen meenemen is Doom Eternal. De game kwam vorig jaar uit toen de eerste lockdown losging en bleek toen een heerlijke remedie tegen alle frustratie. Net als de voorgaande games is dit een keiharde shooter, maar is er wat diepgang in gekomen doordat er een klein RPG-element in is verwerkt. Afhankelijk van hoe je een vijand afmaakt, scoor je health, armor of munitie. Op die manier wordt de speler gedwongen om meer na te denken dan voorheen. En tegelijkertijd nodigt het uit om nog dieper in de actie te springen. Want door telkens vijanden slim af te maken, zorg je er voor dat je goed in leven blijft en genoeg kogels bij je hebt. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Doom Eternal Xbox One
Doom Eternal (Afbeelding: Bethesda)

Nintendo Switch: de 5 beste games van het moment (April 2021)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen