Bitcoin & Crypto koersverwachting wk 35: analyses, koersen, vrijdag key!

Tech Robert Kroes 30 aug 2021
Leestijd: 7 minuten

We beginnen de nieuwe week weer met onze crypto koersverwachting. Hoe gaat de Bitcoin prijs zich deze week ontwikkelen? Gaan de cryptoprijzen stijgen? Wij analyseren en schatten de crypto koersverwachting in.

Uiteraard beginnen we onze crypto koersverwachting met een reality check. Aan de hand van de crypto koersverwachting van vorige week, die je hier kunt lezen, bekijken we of onze verwachtingen uitkwamen. Daarna bekijken we de huidige situatie op de cryptomarkt. Tot slot gebruiken we fundamentele factoren, oscillatoren en technische trendanalyses om de crypto koersverwachting compleet te maken. Dit doen we eerst voor de Bitcoin en daarna voor de andere top 25 cryptomunten.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

We begonnen vorige week flitsend toen de Bitcoin door de $ 50.000,- brak. Dat duurde echter niet lang, want al op dinsdag zagen we een correctie. Deze vervlakte woensdagavond en sloeg om in een herstel. Hierna bleef de prijs horizontaal bewegen. Dit was ook het afgelopen weekend het geval.

Wij verwachtten vorige week een neutrale tot licht positieve week. Deze verwachting bleek te positief, want door de top op maandag en de harde daling daarna noteert de Bitcoin een weekresultaat van – 4,58%. Voor de nauwkeurigheid moeten we daarbij opmerken dat dit vooral een momentopname betreft door de top van maandag en de daaropvolgende daling. Vanaf woensdag is de prijs en daarmee het resultaat wel neutraal gebleven.

De actuele Bitcoin prijs

Op dit moment zien we dat de Bitcoin moeite heeft met de grens van $ 50.000,-. Zodra de koers in de buurt komt volgt een correctie. Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 40.662,94 ($ 47.969,08). Dit is 1,05% lager dan gisteren rond deze tijd. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag de live Bitcoin prijs volgen en analyseren.

Dat leidt uiteraard tot de vraag wat de komende week gaat brengen.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 35

Om de prijzen juist in te schatten bekijken we de fundamentele factoren op de economische kalender en cryptokalender die invloed kunnen hebben. Hierna proberen we de markt verder te duiden met technische trendanalyses en oscillatoren zodat we de Bitcoin koersverwachting op kunnen maken.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 35

Op de economische kalender zien we één factor die bepalend kan zijn voor de koers van de Bitcoin en dat is de publicatie van de werkeloosheidscijfers in Amerika, die aanstaande vrijdag plaats zal vinden. Tijdens de Jackson Hole meeting van vorige week liet de FED namelijk weten voorlopig niet in te grijpen en de werkeloosheidscijfers te volgen. Daarmee wordt de publicatie van vrijdag belangrijk voor de aandelenmarkt. Ook betekent de mededeling van de FED dat de inflatie voorlopig op zal lopen. Op de cryptokalender voor de volgende week zien we geen belangrijke fundamentele factoren.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 35

De technische trendanalyses en oscillatoren voor de Bitcoin spreken elkaar deze week tegen. De oscillatoren tonen een verkoopadvies, terwijl de technische trendanalyses een sterk koopadvies laten zien.

Daarmee zal de koers van de Bitcoin vooral bepaald worden door de vraag of de koers door $ 50.000,- kan breken. De signalen zijn er dat dit kan gebeuren. De hoge inflatie en het toenemend handelsvolume in stable coins zijn tekenen aan de wand. Aan de andere kant zien we dat het handelsvolume in Bitcoin achterblijft. De lagere hash rate verraadt dat ook de miners even pas op de plaats maken.

We verwachten dan ook een relatief rustig begin van de handelsweek, waarbij men vooral af zal wachten wat de werkeloosheidscijfers van vrijdag zullen brengen. Daarna kan het ineens snel gaan. Het is dan ook zaak om de on-chain metrics voor Bitcoin goed te volgen. Omdat de bepalende factoren niet in te schatten zijn is onze Bitcoin koersverwachting neutraal.

Daarmee is het tijd om onze blik te verleggen naar de andere cryptomunten uit de top 25.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

Vorige week verwachtten we een positieve week voor de prijzen van de top 25 cryptomunten. Ook die verwachting bleek door het uitblijven van nieuws uit Jackson Hole en de weerstand voor de Bitocin te positief. Er waren wel enige positieve cijfers te noteren. Die waren ook direct fors. Zo was Solana (SOL) met een resultaat van + 37,85% de best presterende cryptomunt (uit de top 25) van de week. Aan de andere kant waren er forse verliezen te noteren. De klap was het hardst voor investeerders in Polygon (MATIC), zij verloren 16,55%.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Op dit moment zien we dat veel van de cryptomunten uit de top 25, net als Bitcoin, de week negatief begonnen zijn. De grootste verliezer is Avalanche (AVAX), dat 5,88% verliest. Toch zijn er ook vandaag een paar winnaars te noteren. Sterkste stijger is Solana (SOL), dat 9,17% winst in 24 uur noteert. Uiteraard kun je ook de komende week alle live cryptoprijzen volgen op de site van Tradeincrypto.com.

De vraag is natuurlijk wat de komende week gaat brengen, dus tijd voor de analyses.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

We volgen hetzelfde procedé als voor de Bitcoin dus ook hier gaan we van start met de fundamentele analyse, waarna we de crypto koersverwachting completeren met onze technische analyses.

Fundamentele analyse voor top 25 cryptomunten in week 35

We hebben deze week ook weer te maken met de inmiddels vaste fundamentele factoren: de Twitterduim van Elon Musk, het proces tussen SEC en Ripple en daarnaast de correlatie met de Bitcoin. Met name als er vrijdag een bull-run ontstaat is de verwachting dat deze overslaat naar de hele markt.

Afgezien van de werkeloosheidscijfers op vrijdag geeft de economische kalender geen reden om fundamentele factoren te vermoeden die de markt als geheel beïnvloeden en dat geldt ook voor de crypto-agenda. Wel zien we twee agendapunten die de koersen van individuele munten kunnen beïnvloeden. Dit zijn:

  • De listing van Uniswap (UNI) op BitpandaPro op 1 september en
  • De BSV Blockchain Conference die door Bitcoin SV (BSV) georganiseerd wordt en ook op 1 september plaatsvindt. Zeker nu de munt uit de top 25 is gevallen gaan er signalen dat men de munt wil opvijzelen en terug wil brengen naar de top 25.

De technische analyse van de te verwachten cryptoprijzen in week 35

De trendanalyses voor de top 25 cryptomunten zijn voor de komende week bijzonder positief. We zien heel veel sterke koopsignalen en gewone koopsignalen. Enige uitzonderingen zijn er voor:

  • USD Coin (USDC) met een sterk verkoopsignaal;
  • UniSwap (SWAP) met een verkoopsignaal en
  • Chainlink (LINK) met een verkoopsignaal.

Bij de oscillatoren zien we dat vooral neutrale en verkoopsignalen elkaar afwisselen. Alleen het koopsignaal voor Solana (SOL) wordt bevestigd. Ook het verkoopsignaal voor USD Coin (USDC) wordt bevestigd.

Onze crypto koersverwachting voor week 35

Ook de crypto koersverwachting voor de andere cryptomunten uit de top 25 toont geen eenduidig beeld. We houden onze verwachting dan ook op neutraal in aanloop naar de bekendmaking van de werkeloosheidscijfers van vrijdag. Hoe het weekresultaat eruit ziet zal dan vooral afhangen van de impact van de Bitcoin.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen