Robert Kroes
Robert Kroes Tech 29 apr 2021

WANT Bitcoin lunch: prijs Bitcoin stijgt, whales alert, Facebook update

Inmiddels is het weer lunchtijd, dus tijd om de actuele prijs van de Bitcoin en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten te bekijken. Daarnaast zien we hoe zich weer steeds meer whales melden en hebben we een Bitcoin update van Facebook.

We beginnen natuurlijk met de actuele prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt licht in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de prijs van de Bitcoin EUR 44.9166,74 ($ 54.46,53) en dat is 0,33% hoger dan de prijs die tijdens de lunch van gisteren op het bord stond.

Daarmee blijft de Bitcoin achter bij de prijzen van veel top 255 cryptomunten. We zien namelijk over het algemeen een positieve cryptomarkt. De grootste prijsstijging is tot nu toe voor nieuwkomer Pancakeswap (CAKE), die 221,51% stijgt in 24 uur tijd. Er zijn ook enkele rode cijfers te noteren. Dogecoin (DOGE) verliest met 5,76% momenteel het meest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen uiteraard blijven volgen.

Facebook update: geen Bitcoin boost

Gisteravond besteedden we aandacht aan de cryptoplannen van Facebook. Op het moment van schrijven hing de vraag in de lucht of Facebook de koper was van de Bitcoins die Tesla verkocht. Inmiddels is er een update. In de investeerders call en de gepubliceerde kwartaalcijfers over het eerste kwartaal is niets gebleken van een Bitcoin aankoop, dus dit gerucht kunnen we naar de prullenbak verwijzen. Daarmee rijst uiteraard de vraag welke partij de ‘Tesla-Bitcoins’ dan wel gekocht heeft.

Overigens kwam ook Project Diam niet aan de orde. Dit betekent dat er geen grote investeringen in het project gedaan worden en we op korte termijn dus geen concrete stappen kunnen verwachten.

Whales nemen weer toe op cryptomarkt

Andere partijen nemen klaarblijkelijk wel actie om weer in te stappen op de cryptomarkt. Zo blijkt uit data van Santiment dat het belang van de adressen dat ten minste 10.000 BTC bezit is toegenomen met zo’n 90.000 Bitcoin, oftewel zo’n 5 miljard dollar. Daarbij is opmerkelijk dat ruim twee-derde van deze munten in de tweede helft van april (dus tijdens de prijscorrecties) is aangeschaft. Daaruit kunnen we concluderen dat zij de correcties klaarblijkelijk zien als mogelijkheid om ‘de dip’ te kopen en zo te profiteren van toekomstige prijsstijgingen. Dit onderstreept het vertrouwen in de bullish scenario’s op lange termijn.

Overigens blijkt uit dezelfde data dat investeerders ook groei verwachten voor Ethereum (ETH) en Ripple (XRP), want ook daar steg het belang van de whales aanzienlijk.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin lunch: prijs Bitcoin stijgt, whales alert, Facebook update
Sluiten