Bitcoin update: prijs Bitcoin & crypto crasht. 5 redenen waarom. Wat nu?

Tech Robert Kroes 8 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de Amerikaanse handelsdag voorbij. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten na een bloedrode dag voor de cryptomarkt. Ook analyseren wij waarom de Bitcoin en andere cryptomunten crashten. Tot slot proberen we te voorzien wat er nu op korte termijn gaat gebeuren.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcion en prijzen cryptomunten dalen zwaar

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 39.090,59 ($ 46.331,08). Dit is liefst 11,12% lager dan toen de Amerikaanse markt gisteren sloot.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten schieten op HEX (HEX), dat 5,58% winst noteert na zwaar in de min. Grootste daler is Internet Computer (ICP), dat 24,10% verliest in 24 uur. Op de website van Tradeincrypto.com zien we in het live overzicht met cryptoprijzen nog veel meer cryptomunten die tientallen procenten verliezen in één dag.

Dit zijn de 5 redenen waarom de Bitcoin vandaag crashte

Hoewel we gisteren nog vooruitblikten op een historische dag met kans op bullish koers bleek het tegendeel waar. De oorzaken zijn te benoemen en dit zijn de 5 belangrijkste redenen.

  1. “Buy the rumor, sell the news”: we zagen vanmiddag al dat de Bitcoin eerst piekte om daarna te dalen. Klaarblijkelijk was de lancering van de Bitcoin als betaalmiddel in El Salvador al ingeprijsd bij de rumor en werd het nu bij de feitelijke start als ‘nieuws’ verkocht;
  2. Grote problemen met de wallet bij lancering Bitcoin in El Salvador. De lancering in El Salvador verliep verre van vlekkeloos. Met name met de wallet waren forse problemen en dat zorgde voor wantrouwen en onrust bij beleggers.
  3. JP Morgan bracht een negatief rapport uit. JP Morgen bracht een rapport aan investeerders uit waarin zij aangaven dat de prijs van altcoins werd opgedreven door overenthousiaste particuliere investeerders. Deze zouden de prijzen opdrijven door te veel te investeren in NFT’s en schaalbare blockchain-oplossingen. De angst voor een ‘bubbel’ zorgde voor negatief sentiment.
  4. Er moest een reguliere correctie komen doordat de prijsstijgingen in de afgelopen weken (te) snel ging. Wanneer de prijzen snel oplopen wacht er een snelle correctie. Dat zien we ook vandaag. Ondanks de verliezen met tientallen procenten boeken veel cryptomunten nog steeds een positief weekresultaat.
  5. Overijverige investeerders op de futures-markt gingen onderuit. Door de positiviteit van afgelopen weken investeerden veel beleggers in call-opties voor Bitcoin. Hierbij worden de lopende beleggingen als onderpand gegeven. Door de sterk dalende prijzen was het onderpand in veel gevallen op zeker moment niet genoeg waard. Op zo’n moment executeren de beurzen automatisch het onderpand, waardoor er ineens veel meer aanbod ontstaat in een markt die toch al niet wil kopen. Dit sneeuwbal-effect zagen we ook vandaag omdat er voor $ 3,54 miljard aan cryptobezit geliquideerd is.

De vraag is wat we nu op korte termijn kunnen verwachten.

Hoe zal de cryptomarkt zich op korte termijn ontwikkelen?

De redenen die hiervoor genoemd zijn hebben naar verwachting geen structurele oorzaak of invloed. Daarmee is te verwachten dat de markt tot rust komt zodra investeerders een mogelijkheid zien om ‘de dip’ te kopen. Dit is de laatste maanden voor de Bitcoin rond $ 45.000,-. Toch zal de schrik er bij beleggers goed inzitten. Bovendien voorspellen technische analisten al langer dat de Bitcoin in september eerst terug moet naar een stabiele koersontwikkeling ‘laag in de $ 40.000,-“, voordat vanaf eind september/begin oktober een nieuwe bull-run kan volgen. Wij verwachten dan ook dat de koers eerst op zoek gaan naar de bodem van deze rally om daarna licht te herstellen om de dip eruit te krijgen. Vervolgens verwachten wij een neergaande consoliderende koersontwikkeling richting de laag in $ 40.000,-, maar crypto blijft crypto…

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen