Robert Kroes
Robert Kroes Tech 18 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin update: prijs Bitcoin en crypto in correctie. Dit zijn de gevolgen…

Inmiddels is de handelsdag op de Europese financiële markten halverwege. Wij bekijken zoals gebruikelijk de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. We bekijken hoe er een correctiegolf door de koersen gaat en wat daarvan de gevolgen voor Bitcoin en andere cryptomunten zijn.

Uiteraard beginnen we bij de basis, de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, cryptomarkt ook in correctiegolf

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 38.631,25 ($ 45.289,99). Dit is 3,27% lager dan tijdens de cryptolunch van gisteren.

Ook de rest van de cryptomarkt heeft op één uitzondering an last van de correctiegolf op de cryptomarkt. Naast de stable coins is deze uitzondering Hex (HEX), dat een winst van 5,58% noteert. Voor de rest kleuren de koersen diep rood. Grootste daler is Theta Network (THETA), dat 12,46% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag de live cryptoprijzen volgen.

Correctie Bitcoin leidt tot liquidatie long posities

De Bitcoin daalt de afgelopen dagen na een mislukte aanval op de weerstand boven $ 48.000,-. Zoals wij in onze crypto koersverwachting voorspelden ging de koers vanochtend op Binance terug naar $ 44.000,-. Inmiddels zien we een rebound en is de koers weer boven $ 45.000,-.

De koersdaling leidde ertoe dat de dekking voor long options van een flink aantal crypto-handelaren niet genoeg was. Hierdoor begonnen de cryptobeurzen automatisch te executeren en kwam er ter waarde van $ 200 miljoen aan cryptomunten in de markt, waardoor ook de Altcoins door het gestegen aanbod zwaar verliezen. Dit verschijnsel noemt men het sneeuwbaleffect. Daarnaast besloten veel mensen hun winsten te nemen. De marktkapitalisatie daalde met $ 100 miljoen. De snelle rebound doet echter vermoeden dat veel grote beleggers, zoals we gisteren al aan zagen komen, de dip gekocht hebben. Hiermee lijkt er weer wat perspectief.

Wat is het effect van de Bitcoin correctie op andere cryptomunten?

Door het sneeuwbaleffect van vanmorgen komen de technische analyses voor diverse cryptomunten onder druk te staan. Zo is de Bull-rally voor Litecoin (LTC) en Cardano (ADA) onderbroken.

Voor de Litecoin (LTC) zien we dat de koers door teruglopend handelsvolume onder de $ 185,- komt. In de grafische analyses zien we echter dat de bears hiervan niet profiteren. Men verwacht dan ook dat, als de storm is gaan liggen, beleggers een nieuwe aanval doen op de $ 185,-. Wanneer zij door deze weerstand breken ligt er een koersstijging naar $ 239,- in het verschiet en dat is een fikse koersstijging ten opzichte van de huidige Litecoin (LTC) koers.

Ook Cardano (ADA) heeft te maken met een onderbreking van de bull run. Daar sloot de koers op $ 2,0317. Als de bulls dit prijspeil kunnen handhaven en de koers daarboven houden lijkt de bull-rally door te zetten. Als dat niet gebeurt is een terugval naar $ 1,70 te verwachten. Overigens speelt hier natuurlijk ook het positieve sentiment rondom de komende Alonzo hard fork (verwacht op 12 september). Ook hier is het dus van belang om de Cardano (ADA) prijs goed te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!