WANT crypto lunch: prijs Bitcoin daalt, twijfel over koers, Corona miners

Tech Robert Kroes 17 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd, dus een mooi moment om de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten vast te leggen. Ook bekijken we de tegenstrijdige koerssignalen van de Bitcoin en zien we hoe twee tieners tijdens Corona aan de slag gingen met miners.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin blijft dalen, cryptomarkt nu ook negatief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 39.810,64 ($ 46.901,10). Dit is 1,08% lager dan gisteren en ook lager dan tijdens onze crypto koersverwachting die we gisteren eerder publiceerden.

Waar gisteren de cryptomarkt positief was zien we nu dat de prijzen van top 25 cryptomunten vooral negatief zijn. Er zijn nog wel stijgende koersen. Sterkste stijger is Terra (LUN A), dat + 18,94% noteert. Het grootste deel van de koersen is echter negatief. Grootste daler is Ripple (XRP), dat 6,26% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live crypto prijzen volgen.

Bitcoin koers tegenstrijdig aan analyses. Waar wachten we op?

We zagen gisteravond al dat de Bitcoin steeds meer technische indicatoren laat zien die duiden op een fikse koersstijging. Toch zien we dat de koersen dalen. Dit blijkt vooral te komen doordat het handelsvolume achterblijft. Dit wordt uitgelegd als een gebrek in interesse en daardoor verzilveren investeerders massaal hun winsten. Vorige week werd er zelfs net zo veel van de beurs gehaald dan tijdens de eerste week van 2018. Dit leidt ertoe dat het handelsvolume veel lager ligt dan in juni. We zien wel een lichte stijging ten opzichte van juli, maar dat is te weinig om het momentum van een supply squeeze te houden.

De ogen zijn nu vooral gericht op de slotkoers van vorige week ($ 42.500,-). Volgens analisten moet de koers daarboven blijven om het bullish momentum vast te houden. Om het trading volume weer te laten stijgen heeft de markt behoefte aan nieuwe instroom. Dit zou bijvoorbeeld kunnen komen door een bericht van massa-adoptie of de aankondiging dat Elon Musk weer Bitcoin accepteert voor de aankoop van Tesla’s.

Tieners verdienen fortuin met mining tijdens Corona-crisis

Broer en zus Ishaan (14) en Aanya (9) Thakur kregen van hun vader uitleg over de Bitcoin. Dat wekte hun interesse. Met name het minen sprak hen aan. Ze kwamen er al snel achter dat Bitcoin minen nogal kostbaar kan zijn, dus richtten ze zich op Ethereum (ETH). Met een oude gaming laptop begonnen ze Ethereum te minen. Dat ging erg goed, want in de eerste maand verdienden zij al $ 1.000,- met mining op een oude game-laptop. Dat smaakte naar meer, dus besloten ze hun winst te investeren in meer capaciteit. Inmiddels was er echter chips schaarste door Corona.

De tieners besloten niet duur in te kopen, maar uit verveling voor de deur te wachten als ze een update kregen dat er weer ergens chips verkocht gingen worden. Die tactiek wierp vruchten af. Door de winst steeds opnieuw te investeren hebben ze nu een eigen datacenter en daarnaast hun thuisgarage in gebruik. Papa vindt dat prima, want met hun capaciteit van 14 rigs met 82 processoren om Ethereum te minen en nog eens 5 rigs met 12 processen om Ravencoin (RVN) te minen, verdienen ze zo’n $ 32.000,- per maand. Hier staan alleen de kosten van huur voor het datacenter, inkoop van chips en elektriciteit tegenover. De rest van de winst (tussen $ 25.000,- en $ 30.000,-) reserveren ze grotendeels voor hun studiefonds. Vraag is natuurlijk wat ze gaan doen als mining van Ethereum dadelijk voltooid verleden tijd is.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen