Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 2 okt 2017

5 redenen om (niet) voor de Citroën C1 te kiezen

De Citroën C1 is een het meest compacte autootje in Citroën’s  C-serie en heeft als broertjes de Peugeot 107 en Toyota Aygo. Alledrie deze mini auto’s zijn behoorlijk succesvol, maar dit zijn de vijf redenen waarom je wel of juist niet voor de Citroën C1 moet gaan.

Lekker compact voor in de stad

Nederland is een klein landje met redelijk wat dichtbebouwde steden inclusief smalle straten en steegjes. Als je in één van deze steden woont is de Citroën C1 ideaal om door de stad te manoeuvreren. Het is namelijk een compact autootje, dat overal tussendoor kan rijden en ook het parkeren gaat wat makkelijker met zo’n kleintje.

Betrouwbaarheid zorgt voor lage onderhoudskosten

Eén van de grootste voordelen van de Citroën C1 is dat hij zich goed gedraagt en behoorlijk betrouwbaar is. Hierdoor heb je niet vaak te maken met extra kosten voor reparaties en nieuwe onderdelen. Uiteraard heb je nog wel te maken met de gebruikelijke slijtage, maar dat heb je bij elke auto die je koopt.

Citroën C1

Zuinigheid bespaart nog meer kosten

Afgezien van het feit dat je qua onderhoud niet zoveel kwijt bent aan de C1, kost hij je in het dagelijks gebruik ook niet al te veel. De auto staat bekend als een zuinig model en zou kunnen rondrijden met een verbruik van vanaf 3,8 liter per 100 km.

Citroën C1

Niet comfortabel

Helaas heeft alles in het leven voordelen en nadelen en ook de Citroën C1 moet eraan geloven. Het is helaas niet de meest comfortabele auto en moet eerder gezien worden als een voertuig voor basis vervoer. De stoelen zouden wat meer comfortabel gemaakt kunnen worden en de vering is behoorlijk stevig. Niet de meeste geweldige optie dus om een trip naar het buitenland mee te maken. Je moet ook vooral niet stilstaan met een draaiende motor, want dan de hele auto trilt mee. Het zou natuurlijk ook kunnen dat je dat juist fijn vindt.

Citroen C1

Weinig ruimte binnenin

Waar de compactheid van de auto handig is om door de stad je weg te vinden, is het wat minder geweldig wanneer dit naar de binnenkant doorgevoerd wordt. Er zijn compacte auto’s, waarbij de binnenkant dusdanig is ontworpen dat je toch genoeg ruimte hebt. Dat is bij de Citroën C1 echter niet het geval. Hij is klein van buiten en klein van binnen.

Eén van de compactie autos, welke de ruimte binnenin maximaliseert, is de Kia Rio. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Rio te gaan.

Reageer op artikel:
5 redenen om (niet) voor de Citroën C1 te kiezen
Sluiten