Crypto update: prijs Bitcoin daalt, crypto stijgt. Bitcoin killers gespot

Tech Robert Kroes 1 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Waarom daalt de koers van de Bitcoin en welke twee cryptomunten kunnen de plek van BTC innemen als grootste cryptomunt?

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs daalt, prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 50.896,05 ($ 57.304,94). Dit is 1,54% lager dan toen de Amerikaanse markten gisteravond sloten.

Het sentiment onder de top 25 cryptomunten is positief. De meeste crypto stijgen in waarde. Grootste uitzondering blijft de Crypto.comCoin (CRO), die 5,67% daalt. De grootste winst is voor Terra (LUNA), die + 13,97% noteert in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Waarom daalt de Bitcoin prijs?

De daling van de Bitcoin prijs lijkt een reactie op het nieuws dat FED-voorzitter Powell de steunmaatregelen sneller wil afbouwen om de inflatie tegen te gaan. Aangezien Bitcoin meer dan andere cryptomunten als inflatiebescherming wordt gezien werd dit door de markt als slecht nieuws geïnterpreteerd. Daarmee zou je kunnen zeggen dat Bitcoin last heeft van de wet van de remmende voorsprong.

Gaat Ethereum (ETH) Bitcoin verdrijven als crypto leider?

Tot nu toe lijkt de positie van de Bitcoin als grootste cryptomunt redelijk onaangetast. Toch lijkt dat steeds minder een wet van meden en perzen. We zien namelijk dat de posities in Etthereum futures steeds groter worden. Ook blijkt Ethereum (ETH) tot nu toe in 2021 interessanter voor investeerders. Waar de Bitcoin ongeveer in prijs verdubbelde steeg de waarde van de één na grootste crypto in 2021 tot nu toe 530%. Bovendien kijken veel beleggers uit naar Ethereum 2.0. Tot slot voorspelt men in 2021 nog een mooi slot voor de runner up. De huidige Ethereum (ETH) prijs van $ 4.653,82 betekent een winst van 4,77% in 24 uur en voor veel investeerders daarmee een aantrekkelijke mogelijkheid.

Wordt Cardano (ADA) uiteindelijk de grootste crypto?

Toch is niet iedereen even enthousiast over Ethereum. Zoals onze collega’s van Tradeincrypto.com al schrijven is er dan ook wel het een en ander af te dingen op de cryptomunt. Met name de zorgen over schaalbaarheid en transactievergoedingen zijn een zorgenkindje. Dit staat de groei van de munt in de weg. Men wil namelijk graag voor Ethereum kiezen omdat de mogelijkheden voor smart contracts veel uitgebreider zijn dan bij Bitcoin, maar als deze transacties door een schaalbaarheidsprobleem niet verwerkt kunnen worden ontstaat er een volgend probleem.

Nu timmert Cardano (ADA) al langer aan de weg met grotere schaalbaarheid, lagere transactiekosten en meer mogelijkheden. Cardano (ADA) CEO Charles Hoskinson is dan ook duidelijk: voor hem zijn noch Ethereum (ETH) noch Bitcoin (BTC) op lange termijn serieus te nemen. Hij bevestigde zijn standpunt naar aanleiding van een analyse over de (te) lage prijs van de cryptomunt.

De voorman van deze ‘Ethereum killer’ voelt zich na de gedeeltelijke delisting door eToro onheus bejegent. De live Cardano (ADA) prijs bedraagt $ 1,559. Dit is 2,62% lager dan gisteravond. Charles Hoskinson gaat er dus vanuit dat zijn concurrenten uit angst nepnieuws verspreiden waardoor de prijs zoals vandaag daalt. De vraag is of dat waar is.

Worden de Metaverse Coins de nieuwe koplopers?

Inmiddels is er namelijk een nieuwe groep cryptomunten ontwikkeld, de zogenoemde metaverse coins. Deze zouden Cardano (ADA) kunnen bedreigen. Daarmee lijkt de kans ook groot dat de volgende koploper op de cryptomarkt uit deze groep komt. Er valt dus genoeg te verwachten als deze grote spelers de strijd met elkaar aangaan.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen