Robert Kroes
Robert Kroes Tech 23 nov 2021

Crypto lunch: prijs Bitcoin en crypto daalt. Ruzie Elon Musk en BTC sell-of

Inmiddels is het lunchtijd op de Europese financiële markten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast zien we hoe Elon Musk ruzie maakt met Binance over Dogecoin (DOGE) en hoe de Bitcoin sell-of nog niet ten einde lijkt.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de live prijzen van de top 25 crypto.

Correctie prijs Bitcoin en prijzen top 25 crypto houdt aan

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 49.811,66 ($ 56.167,71). Dit is 1,91% lager dan tijdens onze crypto koersverwachting van gisteren.

Ook de meeste prijzen van de top 25 cryptomunten laten zien dat de correctiegolf nog niet voorbij is. Er zijn enkele uitzonderingen. De grootste winst is voor Elrond (EGLD), dat 5,74% winst noteert. Grootste verliezer is Shiba Inu (SHIB, dat 5,17% verlies noteert. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen bekijken.

Bitcoin sell-of lijkt nog niet ten einde

Inmiddels vragen veel investeerders in crypto zich af wanneer de Bitcoin de bodem raakt en we aan de recordrally gaan beginnen. Als we de on-chain metrics van de Bitcoin transacties bekijken lijkt de sell-of nog niet voorbij. Het alarmerende is dat vooral whales hun crypto naar de beurs brengen. De top 10 stortingen op beurzen zijn goed voor 91% van de totaal gestorte hoeveelheid Bitcoin.

Aan de andere kant wordt er veel Bitcoin opgekocht, waardoor de reserves op de beurs laag blijven en de Bitcoin prijs ondanks de dalende tendens volatiel blijft. Experts verwachten dat de munt eerst stabiel boven $ 60.000,- moet zijn voordat we de record crypto rally zullen zien.

Crypto ruzie Elon Musk en Binance CEO CZ

Door een computer glitch bij Binance heeft men een aantal transacties met Dogecoin (DOGE) van een jaar geleden opnieuw uitgevoerd. Hierop heeft Binance besloten dat men een opnamestop van 2 weken voor Dogecoin (DOGE) inlast. Daarnaast wil de beurs Dogecoin (DOGE) terug die ten onrechte aan gebruikers uit zouden zijn betaald. De gebruikers claimen echter dat zij deze munten nooit gehad hebben en zijn nogal boos op Binance.

Zoals bekend is Elon Musk een groot liefhebber van Dogecoin (DOGE). Hij heeft zich zojuist in de discussie gemengd en beschuldigt Binance CEO CZ van ‘shady trading’.

De post ging onmiddellijk viral met 16.600 likes en ruim 3.300 commentaren, dus Binance moest reageren. Zij kwamen aanvankelijk met een redelijk neutraal statement, maar daar nam Elon Musk geen genoegen mee.

Inmiddels wordt de discussie grimmig, want CZ opende een tegenaanval met een post over een productiefout bij Tesla. Hier heeft Elon Musk nog niet op gereageerd, maar wij verwachten dat deze Twitter-ruzie nog niet ten einde is.

Ondertussen moeten we Elon Musk gelijk geven. Het is natuurlijk bijzonder dat de klanten hun bezit voor 14 dagen (wat in cryptotermen erg lang is) niet op kunnen nemen omdat de beurs de boel niet op orde heeft.

Daarbij komt deze discussie voor Binance erg ongelegen nu de crypto reus in diverse landen, waaronder Nederland, onder vuur ligt wegens het schenden van regels. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Crypto lunch: prijs Bitcoin en crypto daalt. Ruzie Elon Musk en BTC sell-of
Sluiten