Bitcoin Crypto koersverwachting wk 47: woensdag en vrijdag cruciaal

Tech Robert Kroes 22 nov 2021
Leestijd: 7 minuten

Het is weer maandag, dus weer tijd voor onze crypto koersverwachting. Wat kunnen we verwachten van de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten in de komende week? Wij gaan op zoek naar antwoorden in onze crypto koersverwachting.

We volgens ons inmiddels beproefde recept. Eerst bekijken we aan de hand van onze crypto koersverwachting van vorige week de resultaten. Daarna bekijken we de actuele prijs. Vervolgens proberen we deze voor de komende week te kleuren met onze fundamentele analyse, technische trendanalyses en oscillatoren. Voor de Bitcoin koersverwachting bekijken we ook de historische analyse en Elliott Wave analyse.

Wanneer we deze stappen hebben doorlopen voor de Bitcoin herhalen we dezelfde aanpak voor onze crypto koersverwachting voor de andere cryptomunten uit de top 25.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

We zagen vorige week tegen de verwachting in een week van correcties. De daling aan het begin van de week was te vroeg om de dip te kopen. We zagen op woensdag een kleine opleving, maar donderdag volgde de volgende crash. Deze hield aan tot en met de vrijdag. We zagen de Europese markten dan ook fors negatief sluiten.

De actuele Bitcoin prijs

In de afgelopen weken zagen we in het weekend een redelijk vlakke koers en herstel op maandag, maar vandaag is men nog niet in de stemming. We zien een kleine opleving in het weekend, maar vandaag weer een verlies voor de Bitcoin (BTC). Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 50.844,93 ($ 57.378,89). Dit is 2,04% lager dan gisteren en ook lager dan toen de Amerikaanse markten vorige week vrijdag sloten. Uiteraard kun je op Tradeincrypto.com alle resultaten en alle live cryptoprijzen bekijken.

Door alle correcties noteert de Bitcoin een weekverlies van 12,68% en was onze koersverwachting voor een positieve week dus veel te optimistisch. Ook het resultaat over 30 dagen is met -6,44% negatief en dat zien we in november zelden. We zijn dan ook zeer benieuwd wat de komende week gaat brengen.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 47

In het weekend probeerde de Bitcoin de $ 60.000,- weer te passeren, maar dat bleek onhaalbaar. Daarmee wordt deze psychologische mijlpaal nu weer een weerstandsniveau. Daarnaast zien we dat de prijs van de dollar sterker wordt en dat de fear-and-greed index exact 50/50 is. Daarmee lijkt de markt een afwachtende houding te tonen. Ook is het de vraag of we in november nog de records gaan zien die door experts voorspeld werden. Analisten zoals PlanB houden daar alle vertrouwen in. Ook zien we dat we op de futures markt weer meer bullish posities kunnen noteren. Een van de partijen waar je dat goed kan zien is Huobi Exchange.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 47

Deze week wordt spannend als we willen weten hoe het jaar eindigt. Op de algemene cryptokalender zien we vooral woensdag veel beweging die de Bitcoin kan raken. Zo verwachten we dan cijfers over de inflatie en de economische activiteit in Amerika. Ook verwachten we dan updates over de verkopen voor Thanksgiving en Black Friday, waarmee we een goed gevoel krijgen over de Amerikaanse economie.

Op vrijdag wordt het spannend voor de cryptogemeenschap, want dan vervallen de week- en maandopties voor de Bitcoin (en andere cryptomunten). De vraag is natuurlijk of de technische indicatoren hiervoor al enige indicatie geven.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 47

De technische trendanalyses en oscillatoren voor de Bitcoin zijn voor de komende week eensgezind, maar laten op dit moment beide een verkoopsignaal zien. Het goede nieuws is dat we deze cijfers in de loop van dinsdagavond en woensdagochtend om zien slaan, waarmee we de technische analyses een koopsignaal zien geven.

Historische analyse toont: Bitcoin blijft in lijn met andere koersbewegingen

Ook de historische trendanalyse voor de Bitcoin blijft akelig nauwkeurig met het verloop van de recordrally in 2017. We lopen op dit moment in een angstaanjagend gelijklopende beweging zo’n 5 tot 8 dagen achter op het koersverloop in 2017.

De Bitcoin Elliott Wave Analyse blijft bullish trend bevestigen

Ook de Bitcoin Elliott Wave Analyse blijft bevestigen dat we in de staart van de laatste grote correctiegolf voor een recordrally zitten. We zien dat we nu op zoek moeten naar de bodem en vervolgens in zouden moeten kunnen stappen om de dip te kopen. De hele analyse kun je hier bekijken.

Onze Bitcoin koersverwachting voor week 47

Ondanks dat we vorige week het deksel op de neus krijgen blijven we alle positieve signalen op waarde schatten en zijn er de komende week weinig negatieve factoren te bespeuren. We houden dus vast aan een (licht) positieve Bitcoin koersverwachting. Uiteraard maakt dit nieuwsgierig naar de de crypto koersverwachting voor de andere cryptomunten uit de top 25.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

De meeste cryptomunten werden, net als de Bitcoin, geconfronteerd met forse correcties. Er waren enkele uitzonderingen.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Ook vandaag zien we dat de meeste cryptomunten uit de top 25 rode cijfers schrijven. De grootste uitzondering is Cosmos (ATOM), dat 5,16% winst in 24 uur noteert. Grootste verliezer is Terra (LUNA), dat 3,81% verlies noteert.

De weekresultaten zijn voor de meeste cryptomunten rood, waarmee ook onze verwachting voor een licht positieve week voor de top 25 cryptomunten te positief was. Grootste verliezer van de week uit de top 25 is VeChain (VET) met -24,06%. Litecoin (LTC) met -21,74% en ChainLink (LINK) met 19,28% maken de top 3 vol.

Toch waren er ook een aantal fikse weekwinsten te noteren. Elrond (EGLD) presteerde met + 52,39% het beste. Crypto.comCoin (CRO) was met +41,35% een goede tweede en Avalanche (AVAX) maat met + 39,87% de top 3 vol. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle resultaten bekijken en alle live cryptoprijzen volgen.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Ook voor de top 25 cryptomunten bekijken we eerst de fundamentele factoren om onze crypto koersverwachting met de technische trendanalyses en oscillatoren te completeren.

Fundamentele factoren crypto koersverwachting week 47

Uiteraard spelen de vaste fundamentele factoren zoals de de Twitterduim van Elon Musk, het proces tussen SEC en Ripple en fundamentele factoren die we voor de Bitcoin noemden weer een rol en zal het verlopen van de maandopties ook van invloed zijn voor andere grote cryptomunten zoals Ethereum (ETH).

Op de crypto-agenda zien we voor 25 november de Cardano360 november-editie gepland. Verder zien we geen evenementen op de crypto-agenda die de koersen kunnen beïnvloeden.

De technische analyse van de crypto koersverwachting in week 47

Als we de technische analyses op basis van het voortschrijdend gemiddelde bekijken zien we vooral veel (sterke) verkoopsignalen.

Afgezien van de stable coins zijn de uitzonderingen voor Solana (SOL) en Litecoin (LITE), die een neutraal advies krijgen en Avalanche (AVAX) en Elrond (EGLD), die een sterk koopadvies krijgen. De oscillatoren geven uitsluitend neutrale en verkoopsignalen. Zij bevestigen de neutrale signalen voor Solana (SOL) en Litecoin (LTC).

Onze crypto koersverwachting voor week 47

Een van de kenmerken van een bullish patroon voor de Bitcoin is een vergroting van het marktaandeel. Als we de technische analyses bekijken zou dit inderdaad de komende week kunnen gebeuren. De voortekenen voor de top 25 cryptomunten zijn minder gunstig dan die voor de Bitcoin. Als crypto koersverwachting noteren we dan ook een neutrale tot licht negatieve week voor de top 25 cryptomunten.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen