Bitcoin Crypto koersverwachting wk 46: Nieuws, klaar voor recordrace?

Tech Robert Kroes 15 nov 2021
Leestijd: 7 minuten

Het is weer maandag, dus tijd voor een verse crypto koersverwachting. Kunnen we de komende week een bull-uitbraak verwachten? Wij bekijken de te verwachten prijsontwikkeling voor Bitcoin en de top 25 cryptomunten in onze crypto koersverwachting.

Zoals gebruikelijk maken we de crypto koersverwachting op door eerst de crypto koersverwachting van vorige week te analyseren. Klopte onze verwachtingen? Daarna bekijken we de huidige prijs. Vervolgens analyseren we de fundamentele factoren voor de komende week. Ook bekijken we technische trendanalyses en oscillatoren.

Dit doen we eerst voor de Bitcoin, waarbij we ook een een historische analyse en de Elliott Wave analyse voor de komende week bekijken. Daarna herhalen we deze stappen voor de andere cryptomunten uit de top 25.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

De week voor de Bitcoin begon positief. Dit leidde tot hoge prijzen. Daardoor schreef de grootste cryptomunt liefst 2 maal in de week een prijsrecord. Na de tweede Bitcoin ATH van afgelopen donderdag trad echter een fikse correctie op. Ook deze duurde niet lang. De munt ging consoliderend het weekend in.

De actuele Bitcoin prijs

Het wordt haast traditie, maar ook vandaag opent Bitcoin de week positief. Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 57.627,54 ($ 65,965,53). Dit is 2,46% hoger dan gisteren en ook fors hoger dan tijdens de cryptolunch van afgelopen vrijdag.

Wij voorzagen voor de Bitcoin een positieve week. Dit bleek te kloppen. Het weekresultaat voor de grootste cryptomunt is 2,76%. Het maandresultaat komt daarmee op 2,76%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle resultaten en de live Bitcoin prijs analyseren.

Daarmee zijn we helemaal op de hoogte om te analyseren wat we in de komende week van de Bitcoin prijs kunnen verwachten.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 46

We begonnen de week met nieuws. Zo werd de Taproot-update gisteren al doorgevoerd. Ook werd bekend dat de SEC de aanvraag voor een Bitcoin spot ETF door VanEck vrijdag na beurs heeft afgewezen.

Om te bekijken wat we de komende week kunnen verwachten bekijken we eerst de algemene fundamentele factoren voor de Bitcoin. Daarna bekijken we de technische trendanalyses en oscillatoren. Ook bekijken we of de Bitcoin-koers nog steeds in de pas loopt met de koersontwikkelingen in 2013 en 2017. Als laatste deel van de Bitcoin koersverwachting bekijken we de Elliott Wave Analyse.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 46

Op de algemene economische kalender zien we deze week vooral reguliere bekendmakingen. In Europa publiceert men wel cijfers over de monetaire stabiliteit en inflatie. Deze zijn normaal gesproken echter minder van invloed op de Bitcoin prijs dan de Amerikaanse gegevens. Op de cryptokalender zien we, nu de Taproot-update al uitgevoerd is, ook geen agenda-items die de koers lijken te beïnvloeden.

Wel zien we dat de Bitcoin koers op het hoogste punt ooit gesloten is ($ 65.500,-). Dit is een bullish teken. Ook de Nederlandse analist PlanB houdt nog steeds vast aan zijn vooruitzichten op basis van het S2F-model.


Ook de Fear&Greed index duidt nog steeds op een gezonde ontwikkeling. Kortom, de markt toont volop bull-signs en velen verwachten dan ook dat er een zeer volatiele bull periode aankomt.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 46

De technische trendanalyses op basis van voortschrijdende gemiddelden tonen een sterk koopsignaal. De oscillatoren zijn neutraal. Als e deze analyse voor de rest van de week uitbreiden zien we de hele week koopsignalen.

Historische analyse toont: Bitcoin blijft in de pas lopen met historische records

Ook deze week zien we dat de Bitcoin de koerspatronen volgt die we in de eerdere jaren na de halving in het laatste kwartaal zagen. Net als in eerdere jaren opende de koers deze week op het 1.618 Fibonacci niveau.

De Bitcoin Elliott Wave Analyse bevestigt bullish trend

Zelfs de Elliott Wave analyse bevestigt nu de bull trend. Zolang de koers onder de $ 65.000,- blijft zien we de laatste stuiptrekkingen van een bullish correctie. Als de koers daarboven blijft zien we een bull-golf.

Onze Bitcoin koersverwachting voor week 46

Na al deze positiviteit en nagenoeg geen zichtbare indicatoren die op een correctie wijzen houden wij onze crypto koersverwachting dus ook op een positieve week voor de Bitcoin.

Ligt daarmee de weg open voor de Altcoins om aan het Altcoinseason te beginnen?

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

Ook de overige cryptomunten lieten in de afgelopen week een groei zien. Zo zagen we naast het tweede koersrecord van de Bitcoin ook een Ethereum ATH. De weekendcrash van Ethereum waar analisten rekening mee hielden bleef uit en ook dat is een bullish teken.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Op dit moment volgt de top 25 cryptomunten de positieve start van de Bitcoin. Enige uitzondering is de Algorand (ALGO), die 1,67% verliest. De grootste winst is voor Litecoin (LTE), dat in 24 uur 7,84% winst boekt.

Wij voorzagen voor de top 25 cryptomunten ook een positieve week. Dit bleek op 3 uitzonderingen na te kloppen. Deze uitzonderingen zijn Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE) en Polygon (MATIC). Zij noteerden weekverliezen van respectievelijk – 29,95%, -12,30% en -9,73%. Toch bleven de maandresultaten van deze drie munten met respectievelijk 176,91%, 4,39% en 46,14% positief. De grootste winst van deze week was te halen bij Polkadot (DOT) met + 26,22%. Hiermee komt het maandresultaat van deze crypto op + 68,36%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle resultaten en live cryptoprijzen volgen.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Ook voor de top 25 cryptomunten bekijken we eerst de fundamentele factoren, waarna we de crypto koersverwachting compleet maken met onze technische analyses.

Fundamentele factoren crypto koersverwachting week 46

De vaste fundamentele factoren zoals de Twitterduim van Elon Musk, het proces tussen SEC en Ripple en fundamentele factoren die we voor de Bitcoin noemden verliezen we natuurlijk niet uit het oog. Op de cryptokalender zien we deze week geen evenementen waarvan we verwachten dat zij grote invloed op de markt hebben. Wel kan de listing van Shiba Inu (SHIB) – 15 november op Minter – en de lancering van het nieuwe VeChain (VET) Mainnnet – 16 november bij block 10653500 – de koers van de munt beïnvloeden.

De technische analyse van de crypto koersverwachting in week 46

De technische trendanalyses op basis van het voortschrijvend gemiddelde tonen op een enkele uitzondering na alleen (sterke) koopsignalen voor de top 25 cryptomunten. De uitzonderingen zijn:

  • Dogecoin (DOGE) – neutraal
  • Uniswap (SWAP) – sterk verkoopsignaal
  • InternetComputer (ICP) – neutraal
  • Filecoin (FILE) – sterk verkoopsignaal en
  • Cosmos (ATOM) – verkoopsignaal.

De oscillatoren zijn voor de meeste cryptomunten uit de top 25 neutraal. Zij bevestigen het technische trendsignaal voor Dogecoin (DOGE) en zijn met een verkoopsignaal iets negatiever voor InternetComputer (ICP).

Onze crypto koersverwachting voor week 46

Daarmee wijkt het beeld voor deze week niet af van dat voor vorige week. Wij handhaven dus onze (licht) positieve cryptokoersverwachting.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen