Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 24 aug 2021

Microsoft 365-prijzen gaan als een malle omhoog: waarom is dat?

Microsoft heeft vorige week de nieuwe prijzen voor Microsoft 365 bekendgemaakt. En wat blijkt: die prijzen zijn behoorlijk hard gestegen. 365 wordt omschreven als een verzameling internetdiensten, die je thuis, op school of op kantoor gebruikt. De diensten bestaan uit websites, maar ook uit applicaties die je op eigen of aangeleverde apparaten installeert. Dit was voorheen Office 365.

De prijsstijging heeft betrekking op de commerciële pakketten, laat het bedrijf weten in een recent gepubliceerde blogpost. De goedkopere abonnementen zijn naar verhouding het hardste gestegen. Europese prijzen zijn momenteel nog niet bekend, maar we gaan ervan uit dat de stijgingen procentueel meegroeien in euro’s.

Nieuwe prijzen voor Microsoft 365

De nieuwe prijzen gaan in per 1 maart 2022. Over ongeveer een half jaar moet je er dus rekening mee houden dat de prijzen hoger uitvallen dan nu het geval is. Bovendien is het zo dat in Nederland vier abonnementen beschikbaar zijn, terwijl er in de Verenigde Staten meer pakketten aangeboden worden.

Microsoft Office 365 nieuw design
Nieuw design voor Microsoft Office 365. (Afbeelding: Microsoft)

Business Basic gaat van vijf naar zes dollar per maand, een stijging van twintig procent. Business Premium laat een stijging zien van tien procent, met een nieuwe prijs van 22 dollar (was 20 dollar). Office 365 E1 stijgt van acht naar tien dollar, Office 365 E3 gaat van twintig naar 23 dollar, Office 365 E5 van 35 naar 38 dollar en Microsoft 365 E3 kost voortaan 36 dollar per maand, in plaats van 32.

Prijzen voor andere markten

In hetzelfde bericht maakt Microsoft duidelijk dat de prijsstijgingen ook doorgevoerd worden op andere markten. In Nederland betaal je – tot 1 maart 2022 – voor Business Basic 4,20 euro, Business Standaard 10,50 en voor Business Premium 16,90 euro per maand. De prijzen zijn exclusief btw.

Microsoft Edge komt met een super duper veilige modus

De reden voor de prijsstijgingen? Microsoft vindt dat de waarde van het pakket omhoog geschoten is. Vooral op het gebied van communicatie en samenwerking, veiligheid en compliance en kunstmatige intelligentie en automatisering. De prijzen voor consumenten en het onderwijs blijven op hetzelfde niveau, voorlopig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Microsoft

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Microsoft 365-prijzen gaan als een malle omhoog: waarom is dat?
Sluiten