WANT Crypto update: prijs Bitcoin & crypto stijgt, Bitcoin gevangen?

Tech Robert Kroes 15 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is de eerste handelsdag in de Amerikaanse markt weer voorbij. We bekijken de actuele prijs van Bitcoin en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Ook bekijken we hoe Bitcoin gevangen zit en zien we hoe Mike Novogratz de aanval opent op Cardano (ADA).

We beginnen uiteraard met de actuele Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, ook prijzen top 25 cryptomunten positief

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 33.1185,90 ($ 40.251,90). Dit is fors hoger dan tijdens de weeksluiting op de Amerikaanse markt van vorige week.

Ook de prijzen van de andere cryptomunten in de top 25 zijn, op een enkele uitzondering na, stijgende. Grootste daler is Stellar (XLM), dat 1,60% verliest. Grootste stijger is Polkadot (DOT), daar haar notering op Coinbase beloont ziet met een prijsstijging van 12,45% in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen volgen.

Zit de Bitcoin prijs gevangen?

Zoals we vanochtend al in onze crypto koersverwachting zagen opereert de Bitcoin tussen steeds smaller wordende bandbreedtes.  De positieve prijsontwikkeling van vandaag drijft de prijs over de $ 40.000,-. Uiteraard is de vraag hoe structureel deze stijging is.

Daarnaast zorgt de ze positieve dag voor een andere bandbreedte waartussen de Bitcoin gevangen zit. Dit is het voortschrijdend gemiddelde van de weekkoers (WEMA). Analisten vergelijken de WEMA over 21 weken met die van 50 weken en concluderen dat de Bitcoin prijs gevangen zit in een triangelvormig patroon. Dit zou volgens deze analist de prijzen tussen nu en eind juli horizontaal moeten laten bewegen tussen $ 33.000,- als bodem en $ 42.000,- als top. Daarna volgt volgens hem dan een break-out, waarvan nog niet duidelijk is of deze bullish of bearish zal zin.

Mike Novogratz richt pijlen op Cardano (ADA)

Cardano (ADA) was afgelopen zaterdag nog onze cryptomunt van de week. Vandaag is de munt alweer in het nieuws, maar deze keer door influencer Mike Novogratz. Hij was te gast bij Yahoo Finance en sprak daar uitgebreid over de sterk groeiende cryptomunt.

Hij gaf aan dat hij de waardering, die door stijgende cryptomunten inmiddels zo’n $ 50 miljard bedraagt, schokkend hoog vindt. Ook omschrijft hij de fanbase van Cardano (ADA) als ‘a weird cult’.  Novogratz laat zich niet uit over de juiste prijs van Cardano (ADA). Wel blijkt dat de heren al lange tijd naar elkaar op zoek zijn. Zo claimt Novogratz dat er geen echte bull-case voor Cardano is, terwijl Novogratz door Hoskinson voor ‘Ethereum-liefje’ (de nette vertaling) wordt uitgemaakt. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen