WANT Bitcoin en Crypto koersverwachting week 24: onze analyses

Tech Robert Kroes 14 jun 2021
Leestijd: 7 minuten

Zoals je inmiddels van ons gewend bent analyseren we ook deze maandag de crypto koersverwachting voor de komende week. Wat kun je verwachten van de prijs van Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten? Wij analyseren en doen een voorzet in onze crypto koersverwachting.

We bekijken als eerste onze crypto koersverwachting van vorige week, die je hier kunt lezen. We bekijken in hoeverre deze uitkwam voor de Bitcoin. Daarna analyseren we de actuele Bitcoin prijs en bekijken we de factoren die de Bitcoin prijs voor de komende week kunnen bepalen. Daarna doen we hetzelfde voor de andere cryptomunten uit de top 25.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

We voorzagen voor de afgelopen week een redelijk neutraal koersverloop. Over de week gezien klopte dat. De koers van vorige week maandag was ongeveer gelijk aan de koers die gisteren aan het einde van de dag op het bord stond. Wel zagen we een behoorlijke volatiliteit.

Zo daalde de koers scherp op dinsdag toen het erop leek dat de FBI de code had gekraakt van de Bitcoin. Later in de week volgde een herstel en steeg de koers weer toen El Salvador als eerste land ter wereld de Bitcoin goedkeurde als wettig betaalmiddel. In de loop van de week daalde de koers en ook in het weekend zagen we de correctie doorgaan.

Ondanks dit neutrale koersbeeld ligt de prijs van de Bitcoin nu toch ruim $ 3.000,- hoger dan tijdens onze koersverwachting van vorige week. Dit heeft alles te maken met de gebeurtenissen van vanochtend.

De actuele prijs van de Bitcoin

Vanochtend was er namelijk twee keer achter elkaar goed nieuws voor de Bitcoin. Allereerst bevestigde Elon Musk dat Tesla geen aanvullende verkopen van Bitcoin had gedaan. Ook bevestigde hij dat Tesla weer Bitcoins zal accepteren als bewezen wordt dat miners minimaal 50% van hun capaciteit uit schone energie halen.

Het tweede goede bericht was dat de miners akkoord gaan met de uitrol van de Taproot upgrade voor Bitcoin. Deze soft fork upgrade is nodig om de Bitcoin meer geschikt te maken voor smart contracts. In dit artikel lees je daar meer over.

Deze ontwikkelingen zorgen voor een prijsstijging van 11,05% ten opzichte van gisteren, waarmee de actuele Bitcoin prijs op het moment van schrijven EUR 32.370,36  ($ 39.193,94) bedraagt. Met dit positieve begin van de week zijn we natuurlijk benieuwd naar wat we verder deze week kunnen verwachten.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 24

We bekijken eerst de fundamentele factoren die de Bitcoin prijs kunnen beïnvloeden. Daarna proberen we deze te kleuren met technische analyses om zo tot een definitieve weekverwachting voor de Bitcoin te komen.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 24

Op de algemene economische kalender zien we aanstaande woensdag 16 juni een rentebesluit van de FED genoteerd staan. Daarbij geeft de FED ook een update over het monetair beleid. Zoals bekend is een hoge inflatie gunstig voor Bitcoin als ‘safe haven’. De bekendmakingen hier kunnen dus duidelijk invloed op de koers hebben.

Daarnaast komen op donderdag en vrijdag de Europese ministers van financiën bijeen. Hier kan nieuws verwacht worden over cryptoregelgeving en de digitale euro. Ook dit nieuws kan invloed op de koers van de Bitcoin hebben.

Op de crypto-agenda zien we deze week (van 14 tot en met 18 juni) in het teken staan van de virtuele DeFi summit. Nieuws van deze conferentie, waar liefst 24 cryptomunten aan deel nemen, kan uiteraard invloed hebben op de cryptokoersen en indirect dus ook op die van de Bitcoin.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 23

In de technische analyses zien we duidelijk dat de markt een afwachtende houding aanneemt. Zowel de trendanalyse als de analyse op basis van de oscillatoren geeft voor de Bitcoin een neutrale verwachting in de komende week.

Zoals we al eerder zagen blijft de Bitcoin in de bandbreedte tussen $ 36.000,- en $ 40.000,- en zo lang dat zo blijft is de kans op een negatieve uitbraak steeds groter. We zien dan ook dat de verwachting van de Bitcoin negatiever wordt tegen het einde van de week.

Daartegenover staat nog steeds dat de Fear&Greed Index laag blijft en dat de munt nu wel erg snel stijgt. Of dit voldoende is om door de $ 40.000,- te breken is echter de vraag. Indien dit gebeurt zien we een eerste weerstand liggen op $ 40.500,-. Pas wanneer ook deze gebroken wordt zien we meer ruimte voor koersstijging (het derde weerstandsniveau ligt rond $ 42.200,-). Daar staat tegenover dat de Bitcoin nu rond de eerste weerstand ($ 39.500,-) cirkelt. Als er een correctie komt ligt de eerste steunkoers pas weer rond $ 36.000,-.

Onze crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 24

Ondanks de goede start houden we dus rekening met een neutrale tot negatieve week voor de Bitcoin, tenzij de Bitcoin op zeer korte termijn door $ 40.000,- breekt en dit niveau weet vast te houden. Op de site van Tradeincrypto.com kun je de hele week de live Bitcoin prijs 24 uur per dag volgen.

Met deze informatie over de Bitcoin in het achterhoofd bekijken we ook de crypto koersverwachting voor de top 25 cryptomunten voor de komende week.

Crypto koersverwachting prijs top 25 cryptomunten

Ook hier blikken we eerst terug aan de hand van onze verwachtingen van vorige week en de actuele situatie.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

We voorzagen voor de Altcoins een voorzichtig positieve week. Dit bleek te optimistisch. Afgezien van de stable coins noteerden alleen Binance USD (BUSD) en positieve week. Wanneer we de weekgrafieken bekijken zien we dat het herstel dat de Bitcoin na het begin van de week zag achterblijft.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Momenteel zien we dat de prijzen van top 25 cryptomunten, net als de Bitcoin, sterk stijgen sinds vanochtend. Theta Network (THETA) profiteert het meest met een koersstijging van 13,57% in 24 uur. In het overzicht met live cryptoprijzen op Tradeincrypto.com zien we echter alleen maar groene cijfers met meer stijgingen in dubbele cijfers.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Zoals we voor de Bitcoin deden bekijken we ook voor de top 25 cryptomunten de fundamentele analyse en de technische trendanalyses en oscillatoren om een crypto koersverwachting op te kunnen maken.

Fundamentele factoren prijzen top 25 cryptomunten week 24

Uiteraard kunnen de fundamentele factoren die een rol zullen spelen bij de Bitcoin prijs ook een rol spelen bij de prijsontwikkeling van de andere cryptomunten, al was het maar door correlatie.

Daarnaast zien we dat Ethereum (ETH) op 16 juni (om precies te zijn bij blok 4979794 het Goerli testnet implementeert.

Verder zien we geen andere individuele fundamentele factoren.

De technische analyse van de te verwachten cryptoprijzen in week 24

De technische analyse van de top 25 cryptomunten is op basis van de trendanalyses vooral negatief tot zeer negatief.  De oscillatoren zijn iets positiever met vooral neutrale signalen. Uitzonderingen zijn Solana (SOL) en de Theta Token, die in beide analyses een positief signaal krijgen.

Onze koersverwachting voor de prijzen van de top 25 cryptomunten in week 24

Al met al verwachten we dus ook een dalende prijstrend voor de top 25 cryptomunten. Uitzonderingen kunnen Solana (SOL), Theta Token (THETA) en Ethereum (ETH) zijn, maar dit zal ook afhangen van de fundamentele factoren en correlatie met de Bitcoin.

Voor Cardano (ADA), onze cryptomunt van de week, zien we op dit moment een prijsstijging van 5,78% met technische analyses die een verkoopadvies geven, maar later in de week positiever worden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen