Robert Kroes
Robert Kroes Tech 2 aug 2021
Leestijd: 5 minuten

Bitcoin en Crypto koersverwachting week 31: analyses en koersniveau’s

Het is weer maandag en zoals elke week blikken we ook deze week vooruit naar de live Bitcoin prijs en prijzen van onze top 25 cryptomunten met onze crypto koersverwachting.

Aan de hand van onze crypto koersverwachting voor de vorige week die je hier kunt lezen en de actuele prijs van de Bitcoin blikken we vooruit. Zijn er fundamentele factoren die de prijs van de Bitcoin kunnen beïnvloeden? Deze proberen we daarna te kleuren met technische analyses om zo de crypto koersverwachting voor de Bitcoin te duiden.

Hierna herhalen we hetzelfde proces voor de prijzen van de top 25 cryptomunten om onze crypto koersverwachting compleet te maken.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

We zagen vorige week hoe de Bitcoin met een vliegende start begon op basis van geruchten die achteraf niet juist bleken. Toch bleef de koers stijgen. Zelfs de Wolf of Wall Street ontpopte zich tot Bitcoin bull. Alleen vrijdagmiddag daalde de koers van de grootste cryptomunt, maar vrijdagavond herstelde deze weer. Daarmee was het een goede week voor de Bitcoin en kwam onze crypto koersverwachting voor een positieve week uit. De week verliep overigens minder goed voor Binance. Sterker nog, de voordelen voor de Nederlandse gebruikers worden steeds minder.

De actuele Bitcoin prijs

In het weekend zagen we hoe de Bitcoin rond de prijs van $ 40.000,- bleef hangen. De koers bewoog licht stijgend richting de weerstand op $ 40.550,-, maar wist deze niet te breken. Hierop volgde een correctie de we nog zien. Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin koers EUR 33.404,54 ($ 39.608,81). Dit is 5,09% lager dan gisteren en ook fors lager dan tijdens de sluiting van de vorige week op de Amerikaanse markten. De actuele prijs van de Bitcoin kun je uiteraard de hele week volgen op de site van Tradeincrypto.com.

Uiteraard roept dit de vraag op of de correctie doorzet of dat we herstel kunnen verwachten.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 31

Om de crypto koersverwachting te kunnen bepalen bekijken we eerst de fundamentele factoren die de komende week van invloed kunnen zijn op de Bitcoin prijs. Met een aantal technische analyses proberen we de Bitcoin koersverwachting voor de week vervolgens compleet te maken.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 31

De algemene economische kalender vermeldt geen bijzonderheden. Het is duidelijk zomertijd, want ook de cryptokalender vertoont geen gebeurtenissen die direct invloed op de Bitcoin prijs kunnen hebben.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 31

Op basis van de trendanalyses zien we een sterk koopsignaal voor de Bitcoin, terwijl de oscillatoren een neutraal signaal laten zien. Ook wanneer we de analyses nader bekijken zien we een neutraal tot positief advies.

Een verdere analyse laat zien dat de beren niet al te actief zijn en dat de bulls juist proberen om nogmaals de weerstand op $ 40.550,- en $ 42.335 te breken. Als dit lukt zou eind van de week de koers richting $ 43.700,- kunnen gaan. De bulls lijken de beweging vooral met hun eigen kracht te kunnen maken en breken. Men ziet de beren pas weer in kracht toenemen rond $ 47.000,-.

Wij verwachten dus ondanks de voorzichtige start een positieve week voor de Bitcoin.

Zou dit voor de overige prijzen van de top 25 cryptomunten ook zo zijn?

Crypto koersverwachting prijs top 25 cryptomunten

Ook voor de crypto koersverwachting van de overige cryptomunten gaan we via de ontwikkelingen in de afgelopen week en de actuele prijs naar de crypto koersverwachting voor de komende week.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

De afgelopen week zagen we dat veel cryptomunten het spoor van de Bitcoin volgden. Sommigen presteerden zelfs (veel) beter dan de Bitcoin. Daarmee kwam onze verwachting van een positieve week dus uit. Alleen de stable coins, Theta Network (THETA) en InternetComputer (ICP) noteerden een negatieve week.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Op dit moment zien we dat de correctie van de Bitcoin prijs doorwerkt in een negatief sentiment. Afgezien van de stable coins zien we enkel rode cijfers op het digitale koersenbord. Grootste verliezer is InternetComputer (ICP), dat 5,71% in moet leveren. Op de site van Tradingview.com kun je ook de komende week alle cryptoprijzen live volgen.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Uiteraard bekijken we ook voor de top 25 cryptomunten eerst de fundamentele factoren die de prijs kunnen beïnvloeden. Hierna proberen we het koersverloop te kleuren met technische analyses.

Fundamentele factoren prijzen top 25 cryptomunten week 31

Ook deze week zijn er de vaste fundamentele factoren zoals de correlatie met de Bitcoin, de Twitterduim van Elon Musk en de procedure tussen Ripple (XRP) en de SEC. Daarnaast zien we door de zomerperiode een korte crypto-agenda. Hierop zien we de volgend relevante punten genoteerd:

  • Neo (NEO) lanceert vandaag haar mainnet;
  • Ethereum (ETH) verwacht op 4 augustus (bij block 12.965) haar London hard fork;

Hoewel de prijzen van de individuele munten daarop kunnen reageren zien we dus geen factoren die de hele altcoin-markt kunnen beïnvloeden.

De technische analyse van de te verwachten cryptoprijzen in week 31

Op basis van de technische trendanalyses zien we een positieve markt. Alleen de Theta Token (Theta) en stable coins krijgen een verkoopadvies. De oscillatoren zijn voor het overgrote deel neutraal. Zij bevestigen wel het koopsignaal voor Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH).

Onze crypto koersverwachting voor week 31

Zowel voor de Bitcoin als voor de cryptomunten lijken de analyses erop te duiden dat we in plaats van een winterslaap een zomerslaap zien voor de beren. Ook geven de fundamentele factoren geen reden om onrust in de markt te verwachten. Wij rekenen dus ondanks de stroeve start op een (licht) positieve week voor de Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin en Crypto koersverwachting week 31: analyses en koersniveau’s
Sluiten