Robert Kroes
Robert Kroes Tech 25 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT Bitcoin lunch: Prijs Bitcoin stijgt, Elon Musk onder vuur en meer

Zoals gebruikelijk leggen we ook vandaag rond lunchtijd de actuele Bitcoin prijs en prijs van top 25 cryptomunten vast. Daarnaast bekijken we hoe de Bitcoin in nog een Zuid-Amerikaans land wettig betaalmiddel wordt en hoe Elon Musk onder vuur ligt. Hoeveel invloed heeft hij nog?

Zoals gebruikelijk beginnen we met de actuele Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt in wisselende cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 28.382,30 ($ 33.887,99). Dit is 1,57% hoger dan tijdens de cryptolunch van gisteren.

Langzaam aan zien we dat de correlatie tussen verschillende cryptomunten afneemt. De prijzen van de top 25 cryptomunten wisselen namelijk nogal. Zo verliest InternetComputer (ICP) 7,13%, terwijl DogeCoin (DOGE) 7,60% wint in 24 uur. Ook de andere cryptoprijzen zijn afwisselend positief en negatief. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag, dus ook in het weekend, de actuele Bitcoin prijs en live cryptoprijzen volgen.

Na El Salvador wordt Bitcoin ook wettig betaalmiddel in Paraguay

Wij berichtten al eerder dat El Salvador de Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteerde en men maakt daar vaart met de invoering. Zo is er een Bitcoin app gelanceerd, waarmee de inwoners hun cryptomunten veilig kunnen stellen. De inwoners krijgen bovendien ieder voor $ 30,- aan Bitcoin gratis van de overheid.

Inmiddels krijgt het initiatief van El Salvador navolging.  Zo ligt, ondanks de weerstand van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds een wetsvoorstel in het parlement van Paraguay om ook daar Bitcoin te erkennen als wettig betaalmiddel. Bovendien zouden meer Zuid-Amerikaanse landen overwegen om de cryptomunt als betaalmiddel te erkennen.

Elon Musk onder vuur, invloed tanende

Ondertussen heeft Elon Musk de Bitcoin gemeenschap en diverse bekenden weer tegen zich in het harnas gejaagd op Twitter. Zo daagde hij de Bitcoin-liefhebbers uit met een flauw grapje.

Ook toonde hij zijn gevoel voor humor bij een Tweet van Twitter-CEO en Bitcoin liefhebber Jack Dorsey.

Uiteraard kon een snedige response van Dorsey niet uitblijven en die kwam ook al snel.

De Twitter-gemeenschap reageerde beduidend minder snedig en beschuldigde Elon Musk van bi-fobie en homofobie.

Opvallend is dat, hoewel deze Tweets duidelijk niet positief zijn voor de Bitcoin (gemeenschap) er geen prijsinvloed te merken is. Daarmee lijkt de invloed van de Tesla-baas tanende.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!