Vijf tips om optimaal te kunnen bingewatchen

Pop-Culture Ilona Braam 22 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

We leven tegenwoordig in de tijd van streamingdiensten zoals Netflix en in een tijd dat bingewatchen de normaalste zaak van de wereld is. Behoorlijk wat mensen ploffen regelmatig op de bank neer om eens een seizoen van een nieuwe serie te bekijken en Netflix maakt dat maar al te makkelijk door meteen alle afleveringen paraat te hebben. Als jij ook van een binge hier of daar houdt, hebben we vijf tips voor je om er het beste van te maken.

Verzamel je snacks van tevoren

Als je aan het bingen bent, heb je er uiteraard geen zin in om midden in een aflevering erachter te komen dat je zin hebt in een snack terwijl je niks bij de hand hebt. Zorg er daarom voor dat je van tevoren je snacks paraat hebt en denk ook meteen aan drinken. Bij snacks hoef je overigens niet meteen aan chips te denken, maar kun je ook gaan voor wat gezondere alternatieven. Je gaat tenslotte al wat uurtjes helemaal niks doen.

binge watchen

Comfortabele positie

Aangezien je tijdens je binge sessie een redelijke tijd op je plek blijft, wil je die zo comfortabel mogelijk maken. Zorg voor kussens en eventueel dekens en denk hierbij ook aan je rug. Die wil je ondersteunen want als je zo lang van je series gaat genieten, kun je op een gegeven moment last gaan krijgen van je rug. Voorkomen is beter dan genezen.

Bingewatchen zonder pijnlijke ogen

Hoewel je het zelf geweldig vindt om urenlang die spannende serie te volgen, vinden je ogen het wat minder leuk. Het blijkt dat we tijdens het bingen minder knipperen en daardoor pijnlijke en droge ogen kunnen krijgen. Probeer dus bewust wat vaker te knipperen dan je normaal gesproken tijdens je bingewatch zou doen en je kunt je ogen zelfs af en toe even dichthouden. Online kun je ook verschillende oefeningen vinden om je kijkers wat ontspanning te geven.

ogen

Vergeet niet te bewegen

Ook de rest van je lichaam vindt je binge sessies wat minder fijn als je constant in dezelfde positie blijft. Probeer om de zoveel tijd van positie te veranderen en sta ook om de zoveel tijd even op om een rondje te lopen (ga bijvoorbeeld even naar de wc of haal wat meer snacks). Onderzoek wijst uit dat het niet goed is voor je lichaam om lange tijd achter elkaar stil te zitten. Je zou kunnen overwegen om wat workout oefeningen te doen op de bank tijdens het kijken.

Niet voor het slapengaan

Hoewel het lekker kan zijn om voor het slapen nog even een aflevering te kijken, blijkt dat veel mensen hierdoor slechter slapen en overdag vermoeid rondlopen. Probeer daarom een uur voor het slapengaan te stoppen met je series, zodat je weer tot rust kunt komen. De series kunnen ervoor zorgen dat je nog te alert bent om lekker in slaap te vallen. En zelfs als je in slaap valt met een serie, blijkt het dat je dan toch minder goed uitrust.

Nu je weet hoe je moet bingewatchen, hebben we nog een laatste tip voor je: dit zijn acht gloednieuwe films en series om te checken op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen