Bitcoin Crypto koersverwachting wk 39: volatiliteit, buigen of barsten?

Tech Robert Kroes 27 sep 2021
Leestijd: 6 minuten

Inmiddels is de nieuwe week weer aangebroken en dus is het tijd voor onze crypto koersverwachting. Wat kunnen we de komende week verwachten van de prijzen van Bitcoin en andere cryptomunten uit de top 25? Je leest het in onze crypto koersverwachting.

We volgen voor de crypto koersverwachting het beproefde recept. We bekijken eerst of onze verwachtingen voor de Bitcoin prijs uit de crypto koersverwachting van vorige week zijn uitgekomen. Daarna bekijken we de actuele Bitcoin prijs. Tot slot blikken we vooruit.

Dit doen we aan de hand van de fundamentele verwachtingen, oscillatoren en technische analyses voor de Bitcoin. Als we deze stappen voor de Bitcoin koersverwachting genomen hebben doen we hetzelfde voor de andere cryptomunten in de top 25. Zoals aangegeven beginnen we met de Bitcoin koersverwachting.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

We begonnen vorige week met een heus bloedbad op de cryptomarkt. De koersen daalden sterk. De opmerkelijke crash zette door tot woensdagavond. Toen vond er door veel goed nieuws een kentering in de markt plaats en schoot de cryptomarkt omhoog. Het positivisme in de cryptomarkt hield ook de donderdag aan. We begonnen dus goed gemutst aan een spannende vrijdag, maar op vrijdag begonnen de koersen te dalen. Deze daling kwam in het weekend tot stilstand en er was langzaam weer wat herstel te zien.

De actuele Bitcoin prijs

Ook vandaag begon de Bitcoin positief aan de nieuwe week. Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin koers EUR 37.501,56 ($ 43.944,02). Dit is 1,96% hoger dan gisteren rond deze tijd en een fractie hoger dan bij sluiting van de Amerikaanse markt vorige week.

Deze prijsstijging voorkomt niet dat het weekresultaat van de Bitcoin met -7,92% flink negatief is. Daarmee waren wij met onze neutrale verwachting dus te positief. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag de week- en maandresultaten volgen, maar ook de live BTC prijs bekijken. Daarmee gaan we up-to-date de komende week in. Uiteraard zijn we benieuwd wat we kunnen verwachten.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 39

Aan de hand van de fundamentele factoren voor de komende week bekijken we de eerste verwachtingen. Deze proberen we vervolgens met de technische trendanalyses en oscillatoren te nuanceren.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 39

Voor de aankomende week zien we op de algemene economische kalender de reguliere aankondigingen gepland staan. Daarnaast volgen de internationale investeerders uiteraard de ontwikkelingen rond het Chinese Evergrande Group, dat dreigt te bezwijken onder miljardenschulden. Het feit dat men waarschijnlijk al een betaalperiode heeft gemist en er woensdag een volgende deadline verstrijkt zorgt voor spanning in de markt.

Daarnaast gaat men wellicht in Amerika vanavond stemmen over de zogenaamde Infrastructure Bill. Deze kan fikse implicatie hebben voor de cryptomarkt omdat men het begrip ‘makelaar’ wel erg ruim definieert. Er is dan ook veel oppositie en men overweegt de stemming uit te stellen.

Op de cryptokalender zien we geen evenementen waarvan wij verwachten dat deze de Bitcoin-koers beïnvloeden.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 39

Op basis van de technische trendanalyses zien we een sterk verkoopsignaal voor de Bitcoin. De oscillatoren zijn neutraal.

Onze Bitcoin koersverwachting voor week 39

Wanneer we deze analyse voor de rest van de week maken zien we dat de markt erg volatiel is koop- en verkoopsignalen wisselen elkaar af. Wel lijkt het beeld beter te worden naar het einde van de week.

In de Elliott Wave analyse van deze week zien we dit beeld ook terug. De Bitcoin zit gevangen tussen de $ 42.500,- en $ 45.000,- marge. Weet de Bitcoin deze te doorbreken, dan kan er snel herstel richting $ 50.000,- nodig zijn. Aan de andere kant is er een bearish trend als de Bitcoin moet terugvallen op het support niveau op $ 42.000,-. De hele Elliott Wave analyse kan je hierna bekijken.

Als de invloed uit China en Amerika niet te groot wordt zijn er redenen om aan te nemen dat de munt richting herstel gaat. Met deze slag om de arm voorzien wij als Bitcoin Koersverwachting dus een (licht) positieve week in het vooruitzicht.

De vraag is of de andere cryptomunten uit de top 25 zullen volgen. Om deze te beantwoorden is het tijd voor deel 2 van onze crypto koersverwachting.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

Deze week was er veel correlatie tussen de Bitcoin en andere cryptomunten uit de top 25. Als we de weekresultaten bekijken zien op twee uitzonderingen na alleen negatieve resultaten. De uitzonderingen zijn voor Terra (LUNA) en UniSwap (UNI), die respectievelijk 9,06% en 3,06% winst boekten. Grootste verliezer was Filecoin (FIL), dat liefst 27,87% verlies boekte.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Deze cryptomunt maakt het verlies vandaag deels goed. Met een dagwinst van 12,63% is zij namelijk de sterkst stijgende cryptomunt in een positieve cryptomarkt. De meeste andere cryptomunten uit de top 25 cryptomunten noteren op het moment van schrijven ook een winst. Op de stable coins na is Cardano (ADA) de grootste uitzondering, maar met een verlies van 0,80% is dat niet onrustbarend. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag de actuele  maand- en weekresultaten en de live cryptoprijzen bekijken.

Uiteraard is ook hier de vraag wat we de komende week kunnen verwachten.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Om een antwoord op die vraag te vinden bekijken we eerst de fundamentele factoren voor de top 25 cryptomunten om daarna af te sluiten met de technische trendanalyses en oscillatoren.

Fundamentele analyse voor top 25 cryptomunten in week 39

Uiteraard hebben we ook deze week te maken met de inmiddels bekende vaste fundamentele factoren: de Twitterduim van Elon Musk, het proces tussen SEC en Ripple en de correlatie met de Bitcoin. Ook de situatie met Evergrande en de infrastructure bill kunnen een rol spelen bij de prijsbepaling van de top 25 cryptomunten. Tot slot zien we een aantal fundamentele factoren die de koers voor bepaalde munten kan beïnvloeden. Deze zijn:

  • De listing van Terra (LUNA) op cryptobeurs BitMart;
  • De lancering van het Columbus 5 mainnet van Terra (LUNA) bij blok 4.724.000.
  • De lancering van de Edge verbinding tussen Theta Network (THETA) en Filecoin (FIL), die vanaf 30 september plaats gaat vinden.
  • Ook Cosmos (ATOM), BinanceCoin (BNB) en Avalanche (AVAX) voeren diverse upgrades door bij het einde van de maand.

De technische analyse van de te verwachten cryptoprijzen in week 39

De oscillatoren laten voor de top 25 cryptomunten vooral neutrale signalen zien. Uitzonderingen zijn:

  • Polygon (MATIC), dat een verkoopsignaal krijgt;
  • UniSwap (UNI), Algorand (ALGO), Bitcoin Cash (BCH) en Filecoin (FIL), die een koopsignaal krijgen.

De technische trendanalyses bevestigen de koopsignalen voor UniSwap (UNI) en Algorand (ALGO). Ook het verkoopsignaal voor Polygon (MATIC) wordt bevestigd.

Daarnaast zien we dat de technische trendanalyses voor cryptomunten in de top 25 een wisselend en dus volatiel patroon laten zien.

Onze crypto koersverwachting voor week 39

Op basis van de bovenstaande analyses en met de slagen om de arm voor Evergrande en de infrastructure bill verwachten wij dan ook een positieve week voor de prijs van de top 25 cryptomunten.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen