Bitcoin Crypto koersverwachting wk 42: ETF’s, koersrecord? Bull week?

Tech Robert Kroes 18 okt 2021
Leestijd: 7 minuten

Inmiddels is het weer tijd voor onze crypto koersverwachting. Wat verwachten we in de komende week voor de Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten? Wij zetten het op een rij met onze crypto koersverwachting.

We volgen onze beproefde aanpak. Dat betekent dat we eerst bekijken welke macro-economische factoren deze week een rol spelen. Daarna doen we een reality-check op onze crypto koersverwachting van vorige week. Vervolgen bekijken we de fundamentele factoren en uitkomsten van technische analyses voor de volgende week om onze crypto koersverwachting compleet te maken.

Deze stappen doorlopen we eerst voor de Bitcoin en daarna voor de andere top 25 cryptomunten.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

We begonnen vorige week met stijgende prijzen, maar op dinsdag was die pret voorbij. We zagen de volgende dagen vooral dalende koersen voor de Bitcoin, terwijl de rest van de markt steeg. Vrijdag was een positieve dag op de Europese markten. Dit door de sterker wordende geruchten over de goedkeuring van een SEC goedkeuring voor de eerste Bitcoin ETF. Deze kwam vrijdagavond, waardoor de markt in juichstemming het weekend in ging.

De actuele Bitcoin prijs

In het weekend leek de stijging van de Bitcoin te stagneren. De koers dook onder de $ 60.000,- en daarmee leek de winst van vrijdag tot consolidatie te leiden. Gisterenmiddag en vannacht draaide het sentiment echter. De Bitcoin werd weer positiever benaderd. De op het moment van schrijven is de live Bitcoin prijs EUR 53.507,20 ($ 62.071,22). Dit is 2,02% hoger dan gisteren rond deze tijd en ook hoger dan vrijdagavond na goedkeuring van de ETF’s.

De Bitcoin noteert daarmee op het moment van schrijven een weekresultaat van + 13,99% en een maandresultaat van + 32,05%. Onze verwachting voor een positieve week voor de Bitcoin prijs kwam dus uit. Op de site van Tradeincrypto.com kun je de live Bitcoin prijs, het weekresultaat en het maandresultaat 24 uur per dag bekijken.

Uiteraard zijn we benieuwd of de komende week weer zoveel rendement in petto heeft voor de Bitcoin.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 42

Als we naar de factoren kijken die de Bitcoin prijs kunnen beïnvloeden richten we ons op de fundamentele factoren en technische analyses, die bestaan uit technische trendanalyses, oscillatoren en de Elliott Wave Analyse. Deze zetten we uiteraard op een rij.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 42

Als we naar de macro economische kalender kijken zien we dat we deze week vanuit Amerika alleen reguliere periodieke bekendmakingen kunnen verwachten. De factor tempering van de Amerikaanse staatssteun is ook van tafel, vorige week gaf de FED duidelijkheid. Dat werd door de markt positief ontvangen.

Daarmee blijven er met de zorg voor inflatie (die meestal positief is voor de Bitcoin prijs) en de situatie rondom Evergrande in China (waarschijnlijk al grotendeels in geprijsd) nog twee macro-economische factoren van invloed over. Op de crypto agenda zien we geen evenementen waarvan we verwachten dat ze de Bitcoin koers zullen beïnvloeden.

Door de weeksluiting boven $ 60.000,- verwachten veel analisten dat er de komende week verdere stijgingen volgen. Ook zien we dat de futures markt positief reageert op de ETF-aankondiging, maar niet zo dat de markt oververhit raakt.

Alsof deze golf van positiviteit nog niet genoeg is verwacht men ook een verzwaring van de moeilijkheidsgraad voor mining op dinsdag. Als deze komt is dit de zevende verzwaring op rij. Deze bullish trend werd voor het laatst gezien in 2019. Tot slot leidt deze vraag tot een voorraadtekort, hetgeen ook een bullish effect op de prijs zal hebben. Daarmee ziet de komende week er op basis van de fundamentele factoren bullish uit voor de Bitcoin.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 42

Als we naar de technische analyses kijken zien we dat de oscillatoren een neutraal advies geven, terwijl de technische trendanalyses een sterk koopsignaal geven.

Als we met deze analyses inzoomen op de komende dagen zien we dat de koopsignalen voor de hele week aanhouden (al kunnen er binnen een dag natuurlijk wel koersschommelingen plaatsvinden).

Ook de Fear & Greed Index is met 78 nog steeds erg greedy, maar niet oververhit.

Als we de historische analyses bekijken zien we ook nog steeds een sterke gelijkenis met de koersontwikkeling in het vierde kwartaal van eerdere jaren na halvings.

Ook de Elliott Wave Analyse laat zien dat het vorige koersrecord rond $ 65.000,- een key level wordt.

Onze Bitcoin koersverwachting voor week 42

Met zoveel positiviteit ligt de verwachting van een positieve week voor de Bitcoin prijs wel voor de hand. Het enige waar we rekening moeten houden is dat de psychologische grens van $ 65.000,- wellicht niet in één keer genomen kan worden, waardoor we een kleine correctie kunnen zien. Er is daarvoor echter nog genoeg ruimte voor groei.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

We zagen vorige week in eerste instantie een discrepantie tussen de Bitcoin en de andere cryptomunten. Waar de Bitcoin steeg bleef de markt achter en andersom. Het nieuws over de ETF’s werd echter door de hele markt goed ontvangen. Nu zien we weer een tweedeling ontstaan.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Terwijl de Bitcoin een winst noteert zien we negatieve resultaten voor de meeste andere cryptomunten. Bij de cryptomunten die een winst noteren is de Dogecoin (DOGE) de grootste stijger met 10,84%. Bij de dalende koersen zien we dat Avalanche (AVAX) het meest verlies noteert met – 6,31%.

We voorzagen een positieve week voor de top 25 cryptomunten. Die verwachting kwam grotendeels uit. Grootste stijger was Polygon (MATIC), dat 25,94% winst in een week noteert, maar er waren meer cryptomunten met winst in dubbele cijfers. Er waren ook negatieve resultaten. Terra (LUNA) verloor met 7,21% het meest. Op de website van Tradeincrypto.com kun je ook komende week 24 uur per dag alle maandresultaten, weekresultaten en live cryptoprijzen bekijken.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Ook voor de andere cryptomunten uit de top 25 bekijken we de fundamentele factoren om deze met technische trendanalyses en oscillatoren nader in te vullen.

Fundamentele analyse voor top 25 cryptomunten in week 42

We noteren uiteraard weer onze vaste fundamentele factoren, zoals de Twitterduim of een congresbezoek van Elon Musk, het proces tussen SEC en Ripple, de ontwikkelingen rondom Evergrande en fundamentele factoren die we voor de Bitcoin noemden.

Daarnaast zien we op de cryptokalender weinig fundamentele factoren die de koersen kunnen beïnvloeden. Wellicht dat de stemming voor aanpassing van de Terra (LUNA) blockchain met voorstel 128 op 20 oktober invloed heeft op de koers van deze munt.

De technische analyse van de crypto koersverwachting in week 42

Als we de technische trendanalyses bekijken zien we over het algemeen (sterke) koopsignalen. De DeFi-munten worden iets minder positief gewogen. Daar zijn wat verkoopadviezen te zien.

De oscillatoren zijn iets voorzichtiger en laten vooral neutrale signalen zien. In de top 25 worden alleen de verkoopsignalen voor Avalanche (AVAX) en Filecoin (FIL) bevestigd.

Wij verwachten daarmee ook een licht positieve week voor de andere cryptomunten uit de top 25.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen