De vijf beste en veiligste wallets voor je Bitcoin, Ripple en andere cryptocoins

Tech Ilona Braam 3 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

Een van de belangrijkste beslissingen die je moet maken wanneer je bezig gaat met Bitcoins of andere cryptocurrency, is welke en wat voor soort wallet je gaat gebruiken. Er zijn verschillende opties, waarbij de één wat veiliger is dan de andere. Dit zijn de vijf beste Bitcoin wallets om je coins in op te slaan.

Blockchain

Blockchain is een zogenaamde online wallet. We zullen er meteen bij zeggen dat online wallets niet de veiligste wallets zijn, maar het kan makkelijk zijn voor beginnende cryptocurrency gebruikers. bij een online wallet worden je coins ergens voor je opgeslagen en kun je er vanaf elk apparaat met internet bij. Als de plaats waar je coins staan echter gehackt wordt, is de kans groot dat je ze kwijt bent. Blockchain kun je gratis gebruiken, komt met een gebruiksvriendelijke interface en gebruikt twee-factor authenticatie samen met nog een paar andere beveiligingsfeatures om je coins veilig te houden.

Blockchain online wallet

Exodus

Je wallet hoeft niet per se  online te zijn. Je kunt ook gaan voor een offline software variant. Het voordeel is dat wanneer een beurs wordt gehackt, je niet je coins kwijtraakt. Het kan echter nog wel gebeuren dat je zelf wordt gehackt. Met een offline software wallet kun je makkelijk coins ontvangen of versturen en je kunt ze meestal ook gebruiken om in bepaalde winkels te shoppen. Exodus is een van de beste offline software wallet. Het ondersteunt onder andere Bitcoin, Ethereum en Litecoin en heeft privacy en veiligheid hoog in het vaandel staan. Het heeft echter geen twee-factor authenticatie.

Exodus

Ledger Nano S

Ledger Nano S is een hardware wallet en zou een stuk veiliger moeten zijn dan Blockchain en Exodus. Een hardware wallet is niet verbonden aan het internet, wat het voor hackers natuurlijk ontzettend moeilijk maakt. Op het moment dat je iets wilt gaan doen met je cryptocurrency, kun je je hardware portemonnee verbinden met je computer. Een nadeel is natuurlijk wel dat je je wallet, omdat het een fysiek ding is, zelf wel kwijt zou kunnen raken. Denk maar aan Sheldon die een USB-stick met Bitcoins kwijtraakte in The Big Bang Theory. Ledger Nano  Sondersteunt Bitcoin, Litecoin, Ethereum en andere cryptocurrency gebaseerd op Ethereum. Het is een klein USB-apparaatje met een OLED display. verder ondersteunt het twee-factor authenticatie en moet je een pincode gebruiken om het te ontgrendelen. Een ander nadeel aan een hardware wallet is dat het wel wat meer kost. Je kun Leder Nano S kopen voor 135 euro bij bol.com.

Ledger Nano S

Trezor

Trezor is ook een hardware wallet en is er een van de oudste op de markt. Het is minder geavanceerd dan Ledger Nano S, maar is nog steeds een van de veiligere opties die er zijn. Het komt met een simpele interface en verschillende veiligheidsfeatures. Je kunt de hardware wallet kopen voor zo’n 89 euro in de Trezor webshop.

Trezor

BitcoinPaperWallet

Als laatste bestaan er ook nog papieren wallets. Het gaat hierbij letterlijk om een wallet van papier, waarop verschillende codes staan. Dit is een non-elektronische manier om je coins op te slaan, maar het gevaar is natuurlijk dat papier nogal kwetsbaar is. Ook zijn papieren wallets redelijk ingewikkeld om te “installeren” en zijn ze misschien niet de beste optie voor beginnende gebruikers. Een goede optie voor een papieren wallet is BitcoinPaperWallet. Het is gratis om te gebruiken en je kunt tegen betaling extra opties nemen zoals hologrammen.

BitcoinPaperWallet

Als je bezig gaat of bent met cryptocurrency, zijn er naast je wallet nog andere belangrijke dingen waar je op moet letten. Deze vijf dingen moet je in ieder geval doen. Zie ze als goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen