Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 23 jan 2020

Captain Marvel 2 krijgt groen licht – met Wandavision schrijfster

Filmnieuws kan erg verrassend zijn, maar in veel gevallen wordt gewoon bevestigd wat fans al een tijdje vermoedden. Een goed voorbeeld daarvan is de aankondiging van sequels op films die enorm veel geld binnengehaald hebben. Denk maar aan Black Panther of Captain Marvel.

Waar het bij die eerste titel vrijwel direct duidelijk was dat er een vervolg kwam, heeft de Captain Marvel sequel onlangs pas officieel groen licht gekregen. Volgens The Hollywood Reporter is Marvel namelijk bezig met het ontwikkelen van een tweede film rondom de vrouwelijke superheld.

Tweede Captain Marvel-film officieel in productie

Er zijn nog weinig details over de tweede Captain Marvel-film bekend, maar we rekenen er wel op dat Brie Larson zal terugkeren. Of Samuel L. Jackson ook weer mee zal doen, is echter nog maar de vraag.

Wel lijkt het erop dat Megan McDonnell het scenario op zich gaat nemen. Dit is dezelfde schrijfster als bij Wandavision, een aankomende Disney+ serie. Zij was blijkbaar ook degene waardoor het nieuws van dit vervolg naar buiten kwam.

1 miljard

De eerste Captain Marvel film had naast Larson en Jackson ook rollen voor Lashana Lynch, Jude Law en Gemma Chan. De comic verfilming was een groot succes en haalde uiteindelijk een ruime miljard dollar aan opbrengsten binnen. Hierdoor mocht de film zich in het zogeheten ”1 miljard rijtje” voegen, waar in 2019 ook Aladdin, The Lion King, Frozen 2, Toy Story 4, Avengers: Endgame en Spider-Man: Far From Home deel van uitmaakte.

De regie van het eerste deel lag bij Ryan Fleck en Anna Boden, al lijkt het erop dat beide niet bij het vervolg betrokken gaan zijn.

Voordat Captain Marvel 2 uitkomt zullen we eerst nog kunnen genieten van een andere vrouwelijke Marvel superheldin, namelijk Black Widow. Haar film zal op 29 april in de Nederlandse bioscoop verschijnen en uiteraard weer een hoofdrol hebben voor Scarlett Johansson. De meest recente trailer is hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Captain Marvel 2 krijgt groen licht – met Wandavision schrijfster
Sluiten