5 redenen om (niet) voor de Volkswagen Golf te kiezen

De Volkswagen Golf is zonder twijfel het bekendste autootje van de Duitse automaker. De compacte middenklasser is het meest verkochte en meest geproduceerde model van Volkswagen en heeft de autobouwer in het verleden zelfs gered van een zekere ondergang. Dit zijn de vijf redenen waarom je wel of juist niet voor een Volkswagen Golf moet kiezen.

Krachtig kleintje met behoorlijke acceleratie

De nieuwe Volkswagen Golf  is behoorlijk krachtig voor zo’n compacte auto. Hij komt met een turbocharged viercilinder motor, welke goed is voor 170pk en een 199nM koppel. Daarnaast ga je van 0 naar 96 km per uur binnen 7.1 seconden. Hiermee is het één van de snelste modellen in het segment en gaat het gezegde “klein maar fijn” zeker op.

Volkswagen Golf

Ondanks power toch redelijk zuinig

Bij zo’n krachtige auto zou je denken dat er wat minder aan een zuinig brandstofverbruik is gedacht. Gelukkig blijkt niets minder waar te zijn en doet de Golf zijn best om niet al te verspilzuchtig te zijn. Als je in de stad rondrijdt verbruikt hij zo’n 11,3 liter per 100 km en op de snelweg is dat 7,8 liter. Het is uiteraard niet de meest zuinige auto, maar het verbruik valt mee.

Volkswagen Golf

Soepel over de weg scheuren

In de Volkswagen Golf zit je comfortabel en glijdt je soepeltjes over de weg. Zelfs van wat minder glad wegdek is de Golf niet onder de indruk. Dit maakt het de perfecte auto voor lange afstanden en voor mensen die bijvoorbeeld veel moeten reizen voor het werk. Want waarom zou je het vliegtuig nemen als je nog langer kunt genieten van je Golf.

Volkswagen Golf

Standaard geen vierwielaandrijving

Helaas komt de Golf standaard met voorwielaandrijving en geen vierwielaandrijving. Op zich is dat geen probleem als je niet al te wilde gebieden wilt verkennen met veel heuvels. Als je echter naar een heuvelachtig gebied op vakantie gaat moet de auto toch wel meer dan alleen de voorwielen aandrijven.

Volkswagen Golf

Vering Volkswagen Golf niet voor sportieve rijprestaties

Het is natuurlijk geweldig dat de auto zo comfortabel is en soepel rondrijdt. Soms wil je echter toch je wat wildere kant laten zien en wat sportiever door de bochten scheuren. Voor deze mensen is de standaard Golf helaas een minder  goede optie, aangezien je niet kunt kiezen voor een wat stugger veringsysteem. De wat meer performance gerichte Volkswagen GTI is dan een beter maatje.

Volkswagen Golf

Als je op zoek bent naar een auto in de compacte middenklasse, dan zijn er natuurlijk meerdere opties. De Ford Focus, Opel Astra en Seat Leon zijn bijvoorbeeld alternatieven om ook over na te denken.